Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  Delti nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Novosti

12. 04. 2017.

Delti nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Privredna komora Srbije dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti. Prva nagrada u kategoriji velikih privrednih društava pripala je kompaniji Delta Holding

Delta Holdingu dodeljeno je priznanje pošto je žiri prethodno analizirao sve oblasti društvene odgovornosti: kvalitet proizvoda, brigu o zaposlenima, odnos prema poslovnim partnerima, zaštitu životne sredine i podršku društvenoj zajednici. Kao primer ovog poslednjeg segmenta, Delta Holding je predstavio dva projekta za održivi razvoj poljoprivrede:

  • Zasad za budućnost koji pomaže razvoj socijalnog preduzetništva u agraru 
  • Fond za budućnost koji edukuje buduće poljoprivredne stručnjake.

„Mi u kompaniji ne biramo svoje akcije zbog nagrada, ali kad dobijemo ovakvu nagradu onda je to za nas uverenje da smo ispravno odabrali i izvršili deo naše strategije, da unapređujemo društvo u kome živimo i radimo" rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga.

O dodeli nagrade odlučio je žiri u kome su bili predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za rad i socijalna pitanja, Ministarstva poljoprivrede, Ambasador za održivi razvoj, kao i Olivera Kovačević, urednik javnog servisa Radio-televizija Srbije.

Takmičenje je trajalo šest meseci i učestvovalo je 50 kompanija.