Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  Stanka Pejanović postala je članica Upravnog odbora Gorenje

Novosti

13. 06. 2018.

Stanka Pejanović postala je članica Upravnog odbora Gorenje

Generalna direktorka Gorenja Srbija Stanka Pejanović i Predsednica SAM-a, izabrana je za članicu novog Upravnog odbora Gorenje Grupe. Nadzorni odbor kompanije Gorenje imenovao je novi Upravni odbor koji će rukovoditi kompanijom sledećih pet godina.

Izvršni direktor i predsednik uprave Franjo Bobinac, kome je Nadzorni odbor prošle godine poverio zadatak imenovanja Upravnog odbora, predložio je šest članova Upravnog odbora. Pored Bobinca, odbor će obuhvatiti i dva sadašnja člana – to su direktor Sektora za ljudske resurse Drago Bahun i Žiga Debeljak – kao i tri nova člana, Stanku Pejanović, Tomaža Korošeca i Sašu Markovića.

Stanka Pejanović dolazi u Upravni odbor Gorenja iz kompanije Gorenje Beograd gde je bila generalni direktor jedne od najvećih međunarodnih ogranaka Gorenja u poslednje četiri godine. Tokom ovog perioda, ona je uspešno restruktuirala kompaniju koja je uspela da zadrži veliki udeo na tržištu uprkos sve kompetitivnijem tržištu. Pre nego što se priključila kompaniji Gorenje, radila je u Merkator grupi, prvo kao generalni direktor kompanije Merkator-S, a onda kao član Upravnog odbora zadužen za poslovanje u jugoistočnoj Evropi. Poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacije spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i postintegracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda. Vrstan je poznavalac tržišta i privrednih kretanja u zemljama regiona. Predsednik je Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM) i član upravnog odbora u Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED).