Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Predavanje na temu ”Ljudski resursi u IT kompanijama”

Aktivnosti

17. 11. 2015.

Predavanje na temu ”Ljudski resursi u IT kompanijama”

U okviru projekta “Nova tehnološka preduzeća” Biljana Rakić, je održala predavanje na temu HR u IT kompanijama. Prisutni su mogli da čuju zanimljivosti o zapošljavanju u ovoj oblasti, kako je raditi u digitalnoj agenciji i sa kojim izazovima se susreću zaposleni.

Cilj predavanja je bio da se približi učesnicima različitosti IT industrije u odnosu na neke druge industrije, da se istaknu specifičnosti, povoljnosti, mogućnosti za napredovanje i profesionalno usavršavanje, kao I da se govori o nekim manama i kako ih pretvoriti u prednosti.

Prvi deo izlganja je bio posvećen temi na koji način aplicirati za posao IT firmi, kako da se Vaša biografija istakne među mnogobrojim drugim koje su poslate. Analizirana su sledeća pitanja: Šta su osobine dobre prijave za posao, šta ona sadrži? Koje su specifičnosti u prijavama i na šta treba posebno obratiti pažnju? Da li su motivaciono i propratno pismo isto, kako ga dobro napisati i da li ono pomože pri zaposlenju? Kakav značaj ima portfolio i da li ga samo dizajneri kreiraju?

U daljem radu, bile su obrađene teme same komunikacije sa potencijalnim poslodavcem, ponašanja tokom intervjua i komunikacije nakon intervjua.

U završnom delu, tema je bila napredovanje kroz firmu, na koji način se brine o zaposlenima, kao i primeri dobre prakse. Takođe, analiziralo se na koji način se procenjuje uspešnost zaposlenog u firmi, da li se ocenjuje samo profesionalna efikasnost ili su važni još neki elementi i zašto.

Studenti i studentkinje su tokom izlaganja postavljali brojna pitanja i time pospešivali diskusiju i razmenu mišljenja i stavova. Nakon predavanja je urađeno i nekoliko individualnih konsultacija, koje su rezultirale potencijalnim dogovorima i za buduću saradnju.

Zahvaljujemo se Biljani Rakić na održnom predavanju.