Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Ministar omladine i sporta dodelio diplome polaznicima “Škole poslovnog iskustva”

Aktivnosti

10. 12. 2015.

Ministar omladine i sporta dodelio diplome polaznicima “Škole poslovnog iskustva”

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je 10. decembra sertifikate svim studentima koji su pohađali „Školu poslovnog iskustva – iz prve ruke“. Dvomesečni program je deo projekta „Nova tehnološka preduzeća“ koji je realizovao ICT Hub u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Cilj i osnovna ideja projekta je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.

„Vlada je 2016. godinu proglasila za godinu preduzetništva i polaže velike nade u mlade preduzetnike, a među njima i u IT sektor, jer je ovde prepoznala veliki potencijal. Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde, što sam imao priliku da vidim sve vas koji su već postigli nešto. Drago nam je da vidimo da ICT Hub veruje u mlade ljude, koji već sad, na početku studija, žele da se bave preduzetništvom i poručimo im da hrabro idu napred i veruju u sebe“, izjavio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

„Želeli smo da studentima, kao i našim stanarima, pružimo priliku da se upoznaju sa domaćom start-ap zajednicom, slušaju predavanja najboljih domaćih i svetskih mentora, razvijaju svoje ideje i vide kako bi one mogle da se pretvore u biznis“, izjavio je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Haba.

Dodeli su prisustvovali i partneri projekta i ICT Hub-a uz čiju podršku je program uspešno realizovan. Predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović podržao je interesovanje i trud mladih da se ostvare u oblasti preduzetništva. Odabrani studenti pohađali su radionice i predavanja koje su vodili uspešni preduzetnici iz SAM-a i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE). Neke od tema koje su prešli kako bi mogli da samostalno dođu do vredne ideje i okupe tim koji bi je razvijao su: razvoj biznis modela, finansije za nefinansijere, liderstvo i motivacija tima, kako kreirati brend i preduzetništvo i start-api u Srbiji.

Ovom prilikom prisutnima su svoje ideje predstavili naši stanari: Lazar Erić koji je osmislio aplikaciju Moobey, Đorđina Naumović i Lazar Milosavljević sa aplikacijom za ljubitelje padobranstva Sky Loggy i Nenad Kosović iz Adrenalyn Mapp.