Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Četvrta generacija mentorskog programa MenProSAM 2018

Aktivnosti

11. 09. 2018.

Četvrta generacija mentorskog programa MenProSAM 2018

Mentori i mentiji četvrte generacije MenProSAM 2018 prisustvovali su inicijalnoj radionici i panelu prethodnih učesnika mentorskog programa.

Kako postaviti pravilno potrebe i očekivanja od mentorskog procesa definisano je mentijima na radionici koju je vodio Dušan Basalo, senior partner, Atria Group, član UO i kreator MenProSAM programa.

Mentiji su prošli kroz model logičkih nivoa čijom razradom se mogu prepoznati jake strane mentija ali i uspostaviti načini za pružanje podrške za ostvarenje cilja. Definisanjem identiteta, utvrđivanjem vrednosti, postavljanje strategije i preuzimanje akcionih koraka i lične odgovornosti do sticanja novih veština, mentiji su razradili sopstveni logički nivo koje će im omogućiti preciznije definisanje ciljeva koje žele da postignu u radu sa mentorom.

“Najbolje se menjaju ponašanja i dolazi do cilja kada se krene odozdo, kada vidimo kakvo je to okruženje u kome bi bilo idealno da budemo, šta je nama važno, šta bismo želeli da budemo u tom okruženju, šta želimo da dobijemo i ispunimo, kako nešto treba da se uradi i šta tačno treba da se preduzme” -  predočio je Dušan Basalo mentijima na radionici.

Posle ove radionice, mentijima su se pridružili i mentori, a prisutnima je uspešan početak mentorskog programa poželeo i Marko Miljković iz ManPower Group-e.

“Ovo je druga godina kako ManpowerGroup podržava mentorski program. Mi naš interes vidimo u tome da mentorstvo treba da živi kako u velikim korporacijama tako i u manjim i srednjim preduzećima. Ono što kompanija ManpowerGroup svakodnevno sprovodi u delo i ujedno prestavlja najbolji način da se neko uvede u posao su mini mentorski programi prema našim kolegama koje su u kompanjiu došle putem nekog od vidova praksi.” – rekao je Marko Miljković, Marketing & Public Relations Specialist, ManPower Group.

Prolazeći kroz definiciju mentorstva i ulogu mentora, Dušan Basalo je prisutnima objasnio šta je mentorstvo kao i definisao faze mentorskog procesa, a zatim je održan panel na kome su učesnici prethodne generacije mentorskog programa izneli svoje utiske.

Na panelu su učestvovali Nebojša Bjelotomić, direktor, Saga doo Beograd i član UO SAM-a, Miloš Perović, COO & Head of CRE Department, Termovent Komerc i član UO i Ksenija Perčić, Sales and Marketing, Suncokret. Panel je vodila Milica Mihajlović, koordinator programa za mlade Srpske asocijacije menadžera.

O panelu pročitajte na ovom linku.

 

 Sponzor programa:

 

MenProSAM 2018 Workshop