Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Menadžerka za primer - Danijela Mirković

Aktivnosti

12. 10. 2018.

Menadžerka za primer - Danijela Mirković

Menadžerka za primer bila je Danijela Mirković, Partner u EY Srbija, Bosna i Crna Gora koja je držala sastanak na temu jedne od osnovnih funkcija menadžmenta – Rukovođenje.

Danijela Mirković zaposlena je od 2003. godine u EY i ima bogato radno iskustvo u uslugama revizije u regionu jugoistočne Evrope.

Članovima SAM-a, Danijela je pričala o važnosti prepoznavanja karaktera ličnosti kako bi se ostvarivao adekvatan odnos sa svima u timu.

„Potrebno je prvo da budeš svestan svog tipa ličnosti i da si prilagodljiv. Da možeš da prepoznaš drugi tip ličnosti, da ga razumeš i da naučiš da komuniciraš sa svakim tipom ličnosti.“ – naglasila je Danijela Mirković.

Za rukovođenje timom danas je bitno da svi budu svesni različitih generacijskih odnosa. „Rukovođenje je za mene jedna posebno interesantna oblast. Kod nas je jako izražen jaz među generacijama i veliki je izazov stvoriti tim koji je motivisan kako bi svima nama bilo bolje. Cilj ne bi trebalo da bude samo profit već da ljudi budu zadovoljni onima što rade.“ – rekla je Danijela Mirković.

Bez obzira na kojoj poziciji se nalazite, potrebno je konstantno učiti.  „Svako mora biti spreman da uči, da uči kako da se ponaša u organizaciji i da prati vreme u kome se nalazi.“ – rekla je Danijela Mirković.

Program „Menadžerka za primer“ projekat je Radne grupe „Edukovan SAM“ i ove godine obuhvata četiri sastanka na kojima se razgovara o četiri osnovne funkcije menadžmenta: planiranje, organizovanje, rukovođenje i kontrola.

Svaki je organizovan pod jednom krovnom temom, odnosno jednom funkcijom menadžmenta: planiranje, organizovanje, rukovođenje i kontrola, koji vode članovi SAM-a, eksperti iz navedenih oblasti, a prisutni članovi u aktivnoj diskusiju, imaju priliku da dobiju konkretne savete i preporuke.

Menadžerka za primer - Danijela Mirković, partner, EY Serbia, Bosnia, Montenegro