Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Poseta Univerzitetu TOR Vergata u Rimu

Aktivnosti

26. 11. 2019.

Poseta Univerzitetu TOR Vergata u Rimu

Predstavnici SAM-a i svih partnera ADA projekta, bili su od 18. do 20. novembra 2019. godine u studijskoj poseti Univerzitetu u Rimu TOR Vergata, Italija.

Tokom ove posete domaćin je predstavio svoje studijske programe i iskustva vezana za primenu naprednih metoda analitičke obrade podataka u problemima poslovanja i ekonomije.

Poseban fokus bio je na njihovom jednogodišnjem studijskom programu “Master of Big Data in Business” koji je detaljno predstavljen.

Tokom ove posete održani su i sastanci Upravnog i Lokalnog odbora.

Cilj projekta "ADA - Advanced Data Analytics in Business" je da se popuni postojeći gap na tržištu rada i da se kroz saradnju sa kompanijama razvije održiv studijski program po uzoru na druge međunarodne programe, kako bi postao vodeći program za analizu poslovnih podataka u regionu Zapadnog Balkana.  Novi master program biće razvijen, primenjen i akreditovan, a pratiće ga raznovrsni programi celoživotnog učenja za stručnjake iz različitih sfera poslovne zajednice. SAM u ovom projektu učestvuje zajedno sa četiri najveća univerziteta u Srbiji (Univerzitet u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu) i partnerima iz EU.

Više informacija o projektu možete pogledati na sajtu: http://www.ada.ac.rs/