Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Društvena odgovornost  ::  Srpski menadžeri obezbedili 4,3 miliona eur u novcu i robi i uputili poziv kompanijama iz regiona

Društvena odgovornost

21. 05. 2014.

Srpski menadžeri obezbedili 4,3 miliona eur u novcu i robi i uputili poziv kompanijama iz regiona

Srpska asocijacija menadžera (SAM) pozvala je sve svoje članove i njihove kompanije da se odazovu apelu Vlade Republike Srbije i Crvenog krsta Srbije i upute pomoć u novcu i robi najugroženijim opštinama u Srbiji. Tim povodom je do sada, za 5 dana sakupljeno blizu 4,3 miliona eur u novcu i robi.

Srpska asocijacija menadžera je jedan od pokretača regionalne inicijative SAMIT 100 Biznis lidera Jugoistočne Evrope i tim povodom je uputila poziv kompanijama i poslovnim udruženjima iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore, da upute pomoć Srbiji i da na taj način kroz zajedničku privrednu inicijativu pomognu ugroženom stanovništvu regiona pogođenom od poplava.

SAM komunicira u javnosti ove podatke kako bi podstakao i druge privredne subjekte da se odazovu apelima. Cilj je da svi zajedno održavamo kontinuitet davanja iz privatnog sektora, koji će imati presudnu ulogu u periodu sanacije i obnove, i s tim u vezi srpski menadžeri pružaju svu podršku Vladi Republike Srbije u narednom periodu.

U nastavku možete pogledati spisak kompanija koje su obezbedile pomoć ugroženom stanovništvu od poplava, među kojima su:

SBB, NIS, Mercator S, Coca Cola, Knjaz Miloš, VICTORIA group; MK Group; Atlantic group; BALL packaging Europe Beograd; Banca INTESA; Beohemija, Carlsberg; Nectar, Henkel; Erste banka; Eurobank; ZEPTER Int. Srbija; Unicredit banka, British American Tobacco, Impol seval valjaonica aluminijuma; Microsoft, Komercijalna banka; NBG leasing; ORION telekom; Telenor; Phillips Morris; Raiffeisen banka; Saga; Strauss adriatic; MMS Communications, Ernst&Young, Duško Knežević, TEKNOXGROUP; VIP mobile, I&F McCann Grupa, Atlas Grupa, Alkaloid, Idea, KPMG, Vojvođanska banka, Asseco SEE, Continental Wind CWS, Societe Generale Bank Srbija, Procredit Banka, EnelPs i mnoge, mnoge druge kompanije.

Kompletan spisak možete pogledati ovde 

Zahvaljujemo se svima vama koji ste se odazvali apelu Vlade republike Srbije i Crvenog Krsta i bili u koordinaciji sa izvršnom kancelarijom SAM-a. 

*Kompanije članova SAM su članice kompanije i drugih poslovnih udruženja i podaci se ne mogu kumulativno sabirati na nivou privrede

KAKO MOŽETE UPUTITI POMOĆ

Tanjug objava vesti 

Telegraf