Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Godišnja nagrada  ::  SAM na Gala večeri dodelio priznanja najboljima u 2014. godini

SAM Godišnja nagrada

16. 12. 2014.

SAM na Gala večeri dodelio priznanja najboljima u 2014. godini

Treću godinu zaredom, 15. decembar 2014, Srpska asocijacija menadzera (SAM) organizovala je Gala veče povodom dodele „SAM GODIŠNJE NAGRADE 2014" sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja za menadžere, dalje profesionalizacije menadžerske struke kao i afirmisanja onih kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, kao i za bolji život svih građana u celini.

Pozdravljajući brojne zvanice, predsednik SAM-a Milan Petrović istakao je da SAM iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate i dodao da ga posebno raduje što je ove godine zabeležen rekordan broj članova SAM-a koji su učestvovali u glasanju. „Ova godina je po mnogo čemu vrlo specifična, a iz ugla Godišnje nagrade i glasanja, možemo se pohvaliti sa najvećim brojem glasova do sada, čak 250 članova učestvovalo je u ovom procesu, podržalo svoje kolege i pomogli da zajedničkim snagama iznesemo ovaj ozbiljan posao. Ove nagrade predstavljaju potvrde dobitnicima da su lideri u svojim oblastima i da svojim radom doprinose boljitku društva u celini."

Skup je otvorio specijalni gost Željko Sertić, ministar privrede Srbije i tom prilikom čestitao predsedniku SAM-a, Milanu Petroviću i svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta na uspehu. „Ovakvih događaja bi trebalo da bude još više u Srbiji, da pokažemo šta imamo i da možemo čak i u ne tako dobrim uslovima da ostvarimo sjajne rezultate," izjavio je ministar Sertić i dodao „Svetla budućnost Srbije, pre svega ekonomska, pripada kreativnim, snažnim, upornim, inovativnim ljudima i to ste vi večeras i to ćete biti u narednim godinama. Ja vam želim jos više članova jer će to značiti da je Srbija zaista krenula boljim putem i da imamo sposobne ljude koji ostaju u Srbiji, koji rade ovde i koji kreiraju bolju budućnost za sve nas."

Među brojnim gostima ove svečanosti našli su se i Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92, kao i mnogi drugi. 

Po izboru svojih članova, SAM je dodelio nagrade u 11 kategorija: Menadžer godine, Poslodavac godine, Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeća, Mladi menadžer godine, Razvoj i promocija liderstva među mladima - SAMPLE nagrada, Regionalni projekat godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Promocija privrednih tema, Lider u profesionalnom usavršavanju menadžera, Najbolja institucija za obrazovanje menadžera, kao i posebnu Nagradu za lični humani čin.


Prepoznat unutar i van svoje kompanije kao osoba od integriteta i ugleda, a na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata, tituluMenadžera godine 2014 poneo je Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza Belgrade Hotel i direktor NBGP Properties. Drugo i treće mesto u ovoj kategoriji osvojili su Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Srbija i Jasmina Knežević, osnivač i suvlasnica Bel Medic-a.

Prvu nagradu i titulu Poslodavac godine 2014 dobila je kompanija Fiat Automobili Srbija, dok je drugo i treće mesto pripalo kompanijama Microsoft Srbija i VIP Mobile. Ove kompanije su u 2014. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma, a nagrade im je uručio Željko Sertić, ministar privrede Srbije.

Regionalni projekat u 2014. godini, koji je prema oceni članova SAM-a najviše doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat „Superkartica" za koji je plaketu uručila Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU. Nagradu za Razvoj i promociju liderstva među mladima koja je otisla u ruke Vesne Damnjanović, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka, dodelio je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu.

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadzerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Mladi menadžer godine 2014 dobila je Tamara Vlastelica Bakićsavetnik za korporativne komunikacije kompanije Victoria Group i docent na FON-u, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Đorđe Vukotić, generalni direktor kompanije Etihad Airways i Nemanja Knežević, direktor marketinga kompanije Zlatiborac.Radojka Nikolić, osnivač i vlasnica Nira press - Ekonometar i Biznis magazin ponela je titulu najboljeg novinara u oblasti Promocije privrednih tema za 2014. godinu na osnovu profesionalnog pristupa u praćenju, izveštavanju i pisanju o ekonomskim i privrednim temama.

Članovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu dobio je Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu.

Za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera proglašena je PwC Akademija, dok je priznanje za Najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila kompanija CBS International (deo CBRE grupe). Na drugom i trećem mestu našle su se kompanije Movem Fashion i Home Page.

SAM je ove godine prvi put dodelio nagradu za Društveno odgovornu kompaniju i prvo mesto je osvojila kompanija NIS, a nagradu je urucila Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Posebna nagrada uručena je novinarki Marijani Milosavljević za lični humani čin godine. Marijana je donirala bubreg svojoj koleginici, a nagradu je uručio Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

Svečanoj večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je preko 300 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života koji su uživali u divnoj atmosferi.

Zahvaljujemo se svim članovima i prijateljima koji su pomogli da ovo divno veče bude baš kao što smo i zamislili, a veliko hvala posebno Miru Antiću i Mileni Banović iz M2Communications, Bori Miljanoviću, Leo Burnett-u i Miši Lukiću, Inovations timu, Nemanji Iliću, Igoru Todoroviću i modnom ateljeu, Ljiljani Boljanović iz Olaf&McAteer i članicama PR tima i Živoradu Vasiću i celom osoblju hotela Crowne Plaza za kontruktivni i kreativni doprinos celokupnoj realizaciji.

Medijski prijatelji: Magazin Biznis i BizLife

Video prilog putem ovog linka.

Pogledajte film sa SAM Gala večeri

Press cliping:

B 92 

Tanjug 

RTS

Danas 

RTV 

SAM Godišnja nagrada - Gala večera
SAM Godisnja nagrada - Koktel dobrodošlice