Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Godišnja nagrada  ::  DODELA PRVE GODIŠNJE NAGRADE SAM-a!

SAM Godišnja nagrada

Hotel Metropol Palace  |  24. 12. 2012.

DODELA PRVE GODIŠNJE NAGRADE SAM-a!

U ponedeljak, 24. decembra 2012. Srpska asocijacija menadžera je prvi put po izboru svojih članova dodelila „GODIŠNJE NAGRADE SAM-a", u četiri kategorije: Najbolji poslodavac, Najbolji menadžer, Najbolji mladi menadžer i Najbolja institucija za obrazovanje i usavršavanje menadžera.

Titulu Najbolji menadžer 2012 dobio je Veran Matić, predsednik borda direktora B92 i predsednik fonda B92, između ostalog i za najveći doprinos društvenoj odgovornosti kroz akciju „Bitka za bebe", dok su drugu i treću nagradu za Najboljeg menadžera osvojili Vladan Živanović, izvršni direktor SAGE i Borislav Miljanović iz Represent System-a.

"Prvi zadatak dobrog menadžera je da nauči kako da stvara vrednost za svoju kompaniju a obaveza najboljih menadžera je da deo tih vrednosti vrate društvu. Od svih pomenutih kriterijuma, mislim da je društvena odgovornost najvažnija, pogotovu sada" - rekao je Bojan Radun koji je dodelio nagradu za Najboljeg menadžera u 2012. godini.

Specijalni gost večeri, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, uručio je priznanja nagrađenima u kategoriji Najbolji poslodavac. Grand prix za Najboljeg poslodavca u 2012. dodeljen je Naftnoj industriji Srbije (NIS) i nagradu je primio generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko koji je izjavio "na ovu nagradu gledam kao avans koji je potreban za rad, a naš cilj je da budemo najbolji poslodavaca na Balkanu".

Druga nagrada u kategoriji Najbolji poslodavac 2012 dodeljena je Telenoru, dok je treću nagradu po broju glasova članova SAM-a osvojila Erste banka.

Kriterijumi pri izboru su bili: radni uslovi i motivacija, mogućnost stručnog usavršavanja, rukovođenje talentima, reputacija i društvena odgovornost.

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Najbolji mladi menadžer 2012 dobio je Aleksandar Poznanić, direktor marketinga u kompaniji Jaffa, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Boško Tomašević iz Jones Lang LaSalle i Darko Popović, član IO Banca Intese.

Kriterijumi pri izboru su bili: kreativnost i inovativnost, vizionarstvo i komunikacija.

"Od svih nominovanih a posebno od nagrađenih u ovoj kategoriji, očekujem da nastave da budu maksimalno kreativni. Kreativnost je, po mom mišljenju, jedna od retkih komparativnih prednosti Srbije a po opštem uverenju, jedna od ključnih veština odličnih menadžera i vrhunskih lidera. Potpuno sam siguran da smo izabrali najkreativnije." - rekao je Miša Lukić, koji je dodelio nagradu za Najboljeg mladog menadžera u 2012. godini, po izboru članova SAM-a.

Članovi SAM glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje i profesionalno usavršavanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu je dobio Fakultet organizacionih nauka, drugu Cotrugli Business School dok je treću nagradu dobio Adizes SEE. Nagrade u ovoj kategoriji je dodelila Jelena Bulatović, izvšna direktorka SAM-a koja je istakla da ove nagrade treba da budu podstrek svim nagrađenima i svim nominovanim institucijama za još bolje i kvalitetnije programe za usavršavanje menadžera.

Kriterijumi pri izboru su bili: reputacija, dobar balans praktičnih i teorijskih znanja i veština i najadekvatniji nastavni plan.

Kao uvod u dodelu ove nagrade, Bora Miljanović je citirao reči Malkolma Forbsa da je svrha obrazovanjada "prazan um zameni otvorenim" i istakao da je obrazovanje najvažnije za svakog menadžera.

Ove godine po prvi put je Sekcija mladih perspektivnih lidera u okviru SAMa (SAMPLE) dodelila i specijalnu nagradu za najveći doprinos mladima i to Srđanu Ognjanoviću, menadžeru Matematičke gimnazije u Beogradu. Srđan i njegov tim već godinama sa velikim entuzijazom rade na negovanju mladih srpskih talentovanih lidera u znanju, a ove godine je postignut i vrhunski rezultat kada je tim naših mladih matematičara ostvario istorijski uspeh na Olimpijadi u Argentini sa najvećim brojem medalja ikada osvojenih na ovom takmičenju.

Svečanoj večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je preko 200 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života koji su uživali u divnoj atmosferi uz sokove Fructala, sponzora Gala večere. Bora Miljanović, CEO Represent System-a je vodio program.

Zahvaljujemo se svim članovima i prijateljima koji su pomogli da ovo divno veče bude baš kako smo zamislili, a tu pre svega mislimo na Mira Antića i njegov M2Communications na čelu sa Milenom Banović, čitav Leo Burnett, a posebno Miši Lukiću i Nemanju Ilića, Bori Miljanoviću i timu Represent Communications-a, kao i Jeleni Radulović  i Aleksandru Kothaju!

Medijski prijatelji: Magazin Biznis i BizLife.

Video prilog sa događaja možete pogledati putem ovog linka.

Sponzor događaja:

Prijatelj večere: Vinarija Mačkov kamen.

Sponzor slatkih poklona: Eugen Chocolate.

 

Godišnja nagrada SAM-a
Dodela SAM Godišnjih nagrada 2013 (III deo)
Dodela SAM Godišnjih nagrada 2013 (IV deo)