Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Godišnja nagrada  ::  DODELA DRUGE GODIŠNJE NAGRADE SAM-a!

SAM Godišnja nagrada

16. 12. 2013.

DODELA DRUGE GODIŠNJE NAGRADE SAM-a!

Beograd, 16. decembar 2013. - Srpska asocijacija menadžera organizovala je Gala veče povodom dodele druge „GODIŠNJE NAGRADE SAM-a“, i po izboru svojih članova dodelila je nagrade u sedam kategorija: Najbolji poslodavac, Najbolji menadžer, Najbolji mladi menadžer, Najbolja institucija za obrazovanje i usavršavanje menadžera, i ove godine po prvi put, Regionalni projekat godine, Najbolji poslodavac u kategoriji MSP i Najbolji novinar ekonomske redakcije. Takođe, dodeljena je i specijalna nagrada za najveći doprinos za razvoj i promociju liderstva među mladima.

Gost večeri, gospodin Iztok Seljak, direktor kompanije Hidria iz Slovenije uručio je priznanja nagrađenima u kategoriji Regionalni projekat godine i nagradu je primio generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko. Druga nagrada u ovoj kategoriji pripala je kompaniji Nectar, dok je treću nagradu po broju glasova članova SAM-a osvojila McCANN GRUPA. Primajući nagradu, generalni direktor NIS-a, Kiril Kravčenko izjavio je da je ta nagrada velika čast za kompaniju i njega lično i zahvalio se državi Srbiji i potrošačima za podršku u ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata. Kravčenko je podsetio da je NIS za pet godina povećao učešće u budžetskim prihodima Srbije sa pet na preko 13 odsto, koliko se očekuje do kraja ove godine.

Prvu nagradu i titulu Najbolji menadžer 2013 dobio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dok su drugu i treću nagradu za Najboljeg menadžera osvojili Bojan Radun iz kompanije Nectar i Slobodan Đinović, direktor ORION TELEKOM-a.

Prvu nagradu i titulu Najbolji poslodavac 2013 dobila je kompanija Leo Burnett, dok je drugo i treće mesto pripalo kompaniji VIP MOBILE i kompaniji MERCATOR - S.

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Najbolji mladi menadžer 2013 dobio je Borko Kovačević, marketing direktor za zemlje Balkana kompanije Microsoft, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Nikola Avram iz MK MOUNTAIN RESORT-a i Branislava Gajić Stanojević, INFOSTUD.

Članovi SAM glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje i profesionalno usavršavanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu je dobio Fakultet organizacionih nauka, kojima je nagradu dodelila specijalna gošća večeri Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima za vođenje pregovora za pristupanje Srbije EU. Drugu nagradu je dobila PWC AKADEMIJA, dok je treća pripala Adizes SEE.

Sekcija mladih perspektivnih lidera u okviru SAM-a (SAMPLE) dodelila specijalnu nagradu za najveći doprinos za razvoj i promociju liderstva među mladima koja je pripala Dr. Ichak Adizes-u.

SAM je ove godine dodelio, pored Regionalnog projekta godine, i nagrade za još dve kategorije, i to: Najbolji poslodavac u kategoriji MSP, gde je prvu nagradu dobila kompanija Ninamedia, a priznanje je uručeno direktoru Draganu Radiću, dok su drugu i treću nagradu dobili INFOSTUD i OSA RAČUNARSKI INŽENJERING. Nagrada za kategoriju Najbolji novinar ekonomske redakcije, za prvo mesto dodeljena je Milanu Ćulibrku NIN, dok su druga i treća pripale Vesni Damjanić Branković, RTS i Radojka Nikolić, BIZNIS MAGAZIN.

Obraćajući se brojnim zvanicama, predsednik SAM-a Milan Petrović rekao je da je 2013. pobednička za Asocijaciju i naveo da je u ovoj godini SAM imao rekordan rast broja članova koji je premašio 300. Petrović se zahvalio i svakom članu SAM-a, koji su nesebično podelili svoje znanje i iskustvo sa ostalim članovima te asocijacije. Takođe istakao je, da je plan asocijacije otvaranje tema koje su bitne menadžerima, poput reformi radnog zakonodavstva, dalji doprinos u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u Srbiji, podrška državi u borbi protiv sive ekonomije i integracija Srbije u Evropsku uniju i naglasio da će SAM svoje znanje i iskustvo pružiti na raspolaganje Vladi Srbije u rešavanju najvećih problema privrede.

Svečanoj večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je 300 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života koji su uživali u divnoj atmosferi uz vina Vinarije Aleksandrović i sponzora Gala večere, kompanijama Asus powered by Windows, SGS i IT TV Produkcija.

Zahvaljujemo se svim članovima i prijateljima koji su pomogli da ovo divno veče bude baš kako smo zamislili, a veliko hvala posebno Miru Antiću i Mileni Banović iz M2Communications, Bori Miljanoviću, Jeleni Radulović, Inovations timu i Nemanji Iliću za kontruktivni i kreativni doprinos realizaciji.

Video prilog pogledajte putem ovog linka

 

 

Pogledajte i film sa dobitnicima nagrada Srpske asocijacije menadžera za 2012. realizovan za potrebe događaja i kao najava za dodelu nagrada 2013. 

SPONZORI 

 

 

 

 

 

 

PRESS CLIPPING

 

Godišnja nagrada SAM-a - atmosfera sa dodele