Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Junski susret  ::  Tradicionalni 11. Junski susret menadžera

SAM Junski susret

16. 06. 2017.

Tradicionalni 11. Junski susret menadžera

Tradicionalni Junski susret menadžera SAM-a održan je sinoć u Klubu poslanika uz prisustvo prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, Ivice Dačića.

Kao i svake godine, ovaj događaj, okupio je oko 200 zvanica, najuglednijih menadžera i privrednika, predstavnike državnih institucija, diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije. Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine, tema Junskog susreta bila je odgovorno i etičko poslovanje, razvoj profesionalnih kadrova za uspešno vođenje kompanija, kao i saradnja sa institucijama Vlade na pitanjima od značaja za regionalnu saradnju i unapređenje konkurentnosti Srbije. 

Specijalni gost na događaju bio je Ivica Daćić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije. O saradnji institucija sa privredom i trenutnoj poziciji naše zemlje u procesu unapređenja regionalne saradnje, Ivica Dačić izjavio je:

,,Srbiji su potrebni kvalitetni i sposobno menadžeri, spremni na prihvatanje odgovornosti da zajedno sa institucijama Vlade Srbije rade na unapređenju konkurentnosti Srbije, jer samo ako je konkurentna na regionalnom i svetskom tržištu – Srbija može da bude bogata i uspešna za sve svoje građane.’’

O planovima SAM-a u narednom periodu kao i aktivnostima usmerenim na jačanju menadžera i uspešnom vođenju kompanija, predsednica SAM-a Stanka Pejanović, rekla je „Srpsku asocijaciju menadžera gradimo na vrednostima kao što su integritet, etičnost, odgovornost i proaktivnost. Među najvažnijim ciljevima organizacije su: permanentni razvoj, razmena znanja i iskustva među članovima i u okviru kompanija u kojima radimo. Na taj način unapređujemo struku i snagu članova,  razvijamo i SAM kao reprezentativno udruženje menadžera, utičemo na širu  poslovnu zajednicu i društvo i stvaramo jaču i uspešniju Srbiju“ – istakla je Pejanović.

SAM je jedan od pokretača inicijative SAMIT 100 koja predstavlja platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona, a u cilju unapređenja ekonomske saradnje i podizanja konkurentnosti regiona. Ove godine SAMIT 100 se održava u oktobru u Makedoniji, a 2018. u Srbiji. 

Zahvaljujemo se kompaniji Imperial Tobacco na podršci i organizaciji.

Zahvaljujemo se Delta Motors na divnoj večeri i podršci.

Zahvaljujemo se Vinari Aleksić na divnim vinima i  divnom druženju.

Zahvaljujemo se Movem & Co na podršci i divnoj atmosferi.

 

 

XI Junski susret 2017. - I deo
XI tradicionalni Junski susret menadžera