Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Sportske aktivnosti  ::  U organizaciji UNICEF-a i SAM-a ljubitelji tenisa pomažu štampanje priručnika za roditelje

SAM Sportske aktivnosti

22. 09. 2014.

U organizaciji UNICEF-a i SAM-a ljubitelji tenisa pomažu štampanje priručnika za roditelje

UNICEF i SAM organizovali su teniski turnir "Viner za decu" na terenima NOVAK u subotu 20. septembra 2014. godine. Prikupljeno je više od 300.000 dinara namenjenih štampanju oko 5.000 priručnika za roditelje „Šta je danas bilo u školi?", koji će omogućiti roditeljima da uspostave kvalitetniji odnos sa svojom decom i da zajedno sa školom aktivno učestvuju u svim pitanjima koja se tiču zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Ova sportska manifestacija okupila je članove Srpske asocijacije menadžera, rekreativce, ljubitelje tenisa, a podršku su dale i javne ličnosti - Savo Milošević, Aleksandar Gajšek, Milan Kalinić, Igor Miklja, Milan Bošković, Ilija Kovačić i drugi. Turnir je održan uz podršku kompanije Aksa, članice SAM-a, Novak Catering-a, i Babolab team-a.

"UNICEF je lider u oblasti sporta za razvoj. Uspostavljamo inovativna partnerstva sa sportskim organizacijama, sportistima i udruženjima koja imaju uticaj na opstanak, razvoj, obrazovanje i zaštitu dece i koja mogu da mobilišu resurse za decu. Cilj ovogodišnjeg turnira je da pomognemo podizanje svesti kod roditelja i dece o mehanizmima za sprečavanje nasilja. Prihod od turnira će se koristiti za štampanje priručnika za roditelje "Šta je danas bilo u školi?", istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji i zahvalio je partnerima - Srpskoj asocijaciji menadžera, svim pojedincima, organizacijama i kompanijama za njihovu nesebičnu podršku u organizaciji ovog turnira, jer bez njih to ne bi bilo moguće.

Prema rečima Jelene Bulatović, izvršne direktorke asocijacije, SAM je uvek spreman da podrži ovakve događaje, posebno kada su u pitanju edukacija dece i mladih, promocija zdravog života i porodičnih vrednosti. "Naši članovi nisu samo uspešni poslovni ljudi, već i društveno odgovorni menadžeri, koji brinu o dobrobiti generacija koje dolaze. Zato smo zahvalni UNICEF-u na pozivu da zajedno organizujemo ovaj turnir i mogućnosti da, kroz druženje i sport, podržimo štampanje publikacije "Šta je danas bilo u školi?", rekla je Bulatovićeva.

Novak Đoković, najbolji srpski teniser i ambasador UNICEF-a, ističe da se sportom promoviše fer plej, timski rad i poštovanje protivnika. "Deci širom sveta sport pomaže da unaprede zdravlje - i telo i duh, podučava ih važnim lekcijama iz života o poštovanju, liderstvu i saradnji. Sport ih ohrabruje da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Sport nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", naglašava Đoković.

Veliku zahvalnost dugujemo UNICEF-u, posebno Vesni Savić i Milošu Ivanoviću na lepoj i uspešnoj saradnji, članu SAM-a Zoranu Kežiću i kompaniji Aksa na punoj podršci ovoj aktivnosti, Novak Catering-u i FIZIO centru na pruženoj medicinskoj i terapeutskoj podršci. Isto tako, veliko hvala svim ljubiteljima tenisa koji su ovaj put svoju igru posvetili našoj deci i svima ostalima koji su bodrili akciju svojim dolaskom na događaj.

Veliko hvala i Milošu Peroviću, našem članu i njegovim kolegama iz Tenis Business lige na pomoći oko realizacije turnira.

Velike čestitike i pobedniku ovog turnira Ivanu Bugarčiću, bivšem beachvoley igraču i fitnes instruktoru. 

 

Press Clipping

Studio B

 

U organizaciji UNICEF-a i SAM-a ljubitelji tenisa pomažu štampanje priručnika za roditelje