Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  SAM suorganizator sastanka Slovenačkog poslovnog kluba

Bilateralni susreti

02. 04. 2009.

SAM suorganizator sastanka Slovenačkog poslovnog kluba

Dana 02.04.2009. održan je sastanak Slovenačkog poslovnog kluba, gde je na temu Uspešno vođenje u vreme krize govorila prof. dr Danica Purg, predsednica, IEDC- Poslovna škola Bled.

Kada naiđe oluja jedni grade zidove, a drugi prave vetrenjače. U ovoj finansijskoj krizi, u zavisnosti od spretnosti, neke firme će propasti, a neke izaći kao pobednici. Za upravljanje firmom najvažniji su timski rad, projektovanje vremena i komunikacija, objasnila je Danica Purg, predsednica prestižne IEDC Poslovne škole Bled.

Ona je na sastanku članova Slovenačkog poslovnog kluba, koji je održan 2. aprila u beogradskom hotelu "Continental" govorila o uspešnom vođenju firmi u vreme krize.

Kako je objasnila, glavni zadatak menadžera je da nauče kako da krizu pretvore u novu šansu.

- Oni moraju da donose brze, ali ispravne odluke, da drže reč, budu uzor ostalim zaposlenima. Takođe, lideri moraju da prepoznaju prioritete, hvale ljude koji ne traće svoje vreme i stimulišu entuzijazam - navela je Purg.

Naglasila je da je kriza vreme gde treba zadržati najveće talente i ulagati u njih, jer osnovne veštine nisu dovoljne.

Kao jedan od recepta za bolje poslovanje jeste i udruživanje. Kako je navela Danica Purg, "joint venture" inicijative i "networking" su izuzeno važni za poslovanje u kriznim situacijama.

Kao osnovne vrline menadžera, ona je navela znanje, veštine, lične karakteristike, poznavanje privredne grane.

- I u doba štenje i racionalizacije troškova poslovanja, investicije u obrazovanje kadrova ne treba zanoraviti - navela je ona.

IEDC - "Bled School of Management" već više od dvadeset godina "proizvodi" vrhunske kadrove. Reference su im mnogi ministri, ambasadori i generalni direktori velikih kompanija koji su bili njihovi studenti.

Ova poslovna škola, prema rečima Danice Purg, planira intenzivnije prisustvo u Srbiji. Ona je najavila Viši program opšteg upravljanja (The Advanced Management Program - AMP) , koji čini 3 šestodnevna modula u Beogradu od maja do septembra u saradnji sa kompanijom "MPC Properties".

Ovaj program razvoja menadžmenta osmišljen je s ciljem unapređivanja opšteg nivoa znanja o menadžmentu i liderstvu te izgradnje odgovarajućih menadžerskih i liderskih veština učesnika programa. Rezultat će biti lična transformacija koja dozvoljava učesnicima da nakon završetka Programa postanu uspešniji na svojim radnim mestima kao i da lakše nastave sa svojim ličnim i profesionalnim razvojem u budućnosti.

Koncept "Viši program opšteg upravljanja" povezuje dva značajna iskustva IEDC-Poslovne škole Bled u oblasti obrazovanja i razvoja menadžmenta. S jedne strane, ovaj program koristi iskustva stečena kroz više od 500 programa razvijenih i prilagođenih za korporativne partnere IEDC-Poslovne škole Bled širom sveta.

Program je dodatno usavršen i prilagođen prema potrebama menadžera iz Jugoistočne Evrope. Realizuje se u kompaktnoj, modularnoj formi tokom perioda od četiri meseca, što omogućuje učešće i već poslovno veoma zauzetim menadžerima.

Integralni tekst preuzet sa E-kapije.