Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  Članovi SAM u poseti Privrednoj komori Estonije

Bilateralni susreti

18. 03. 2015.

Članovi SAM u poseti Privrednoj komori Estonije

Zahvaljujući angažovanju Počasnog konzula Estonije u Srbiji i članu Srpske asocijacije menadžera (SAM) Petru Rakočeviću, predsednik SAM Milan Petrović, član UO SAM-a, zadužen za međunarodnu saradnju Rade Rakočević i Kosta Andrić, boravili su, na njihov poziv, u zvaničnoj poseti Privrednoj komori Estonije.

Predstavnici privredne delegacije Srbije su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima i organizacijom Privredne komore Estonije, da posete e-Estonia Showroom i Tehnički Univerzitet u Talinu. Imali smo priliku da u bilateralnim razgovorima sa predsednikom Privredne komore Estonije gdin Mait Palts i zamenikom generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Estonije gdin Mart Laanemae dobijemo više konkretnih informacija o privredi Estonije i njihovim izvoznim potencijalima i uvoznim potrebama.

Srpska asocijacija menadžera će u narednom periodu potpisati Ugovor o saradnji sa Privrednom komorom Estonije, čime će naši članovi dobiti mogućnost da se preko Izvršne kancelarije SAMa obrate za sve informacije o privredi Estonije, koja može da bude odskočna daska za područje Baltika, kao i Skandinavije, zahvaljujući njihovim privrednim i kulturnim vezama.

SAM se još jednom zahvaljuje gdinu Petru Rakočeviću na realizaciji ove ideje i poziva ostale članove da iniciraju slične aktivnosti.