Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  Predstavnici SAM-a u poseti Evropskoj komisiji u Briselu

Bilateralni susreti

24. 04. 2015.

Predstavnici SAM-a u poseti Evropskoj komisiji u Briselu

Predstavnici SAM-a u Briselu su se sastali sa zvaničnicima generalnog direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije sa kojima su razgovarali o poslovnom ambijentu u Srbiji, procesu pristupanja Srbije EU i načinima uključivanja i doprinosu biznis asocijacija procesu pregovaranja.

Predsednik SAM-a Milan Petrović je učestvovao i na panelu „Srbija i EU - izazovi i prednosti pred nama" koji je organizovala kompanija NIS, zajedno sa ambasadom Republike Srbije u Belgiji i Sekretarijatom Energetske povelje.

Na panelu su učestvovali i ministar energetike i rudarstva Republike Srbije Aleksandar Antić, zatim Urban Rusnak, generalni sekretar Energetske povelje, Kiril Kravčenko, CEO kompanije NIS, Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova kompanije Phillip Morris, Miroslav Ransdorf, član Evropskog Parlamenta i Graham Coop, bivši generalni savetnik Energetske povelje.

Poruka koju su poslali prisutni privredni predstavnici iz Srbije je da je Srbija, nakon 67 uspešno završenih skrininga, spremna za otvaranje prvih poglavlja, a da se predstavnici privrednog sektora stavljaju pregovaračkom timu na raspolaganje da svojim znanjem pomognu proces pregovaranja za ulazak Srbije u EU.

Tokom posete prestavnici SAMa su se sastali i sa ambasadarom stalne misije Srbije pri EU Duškom Lopandićem i ambasadorom Srbije u Belgiji Vesnom Arsić.

 

Predstavnici SAM-a u poseti Evropskoj komisiji u Briselu