Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  Susret francuskih i srpskih kompanija u SAM-u

Bilateralni susreti

24. 06. 2013.

Susret francuskih i srpskih kompanija u SAM-u

Srpska asocijacija menadžera i Francusko-Srpska privredna komora organizovale susret francuskih i srpskih kompanija u SAMu

Srpska asocijacija menadžera i Francusko-Srpska privredna komora (CCFS), u saradnji sa Ambasadom Francuske u Beogradu, su 24. Juna organizovale susret francuskih i srpskih kompanija u Srpskoj asocijaciji menadžera. Ovaj susret je realizovan u okviru posete značajne delgacije predstavnika francuskih preduzeća Srbiji koju organizuje asocijacija MEDEF.

Delegaciju kompanija iz Francuske čini dvadesetak kompanija među kojima su i vodeća preduzeća iz infrastrukture, energetike, železničkog transporta, vodoprivrede, koja su zainteresovana za investiranje u Srbiji i ostvarivanje poslovne saradnje sa kompanijama u Srbiji.

Goste su na početku susreta pozdravili predsednik SAM-a Milan Petrović i g-din Charles Paradis, CEO Bouygues Constructions Concessions i Chairman MEDEF International's France-Serbia Business Council.

Tokom ovog susreta MEDEF-a i SAM-a francuski menadžeri su se bliže upoznali sa investicionom klimom u Srbiji, razgovaralo se na temu na temu prednosti investiranja u Srbiji, koje su mogućnosti saradnje između ovih kompanija, koje su potencijalne prepreke koje mogu da očekuju ukoliko se odluče da investiraju u Srbiji kao i kako srpski menadžeri i investitiori koji su već prisutni u Srbiji vide ekonomsku budućnost Srbije.

Tokom posete Srbiji, MEDEF delagacija će se sastati sa predstavnicima Vlade Srbije, premijerom Ivicom Dačićem i resornim ministrima. Ova poseta francuskih kompanija organizovana je u cilju što bolje privredne saradnje između Francuske i Srbije, koja je bila tema i posete predsednika Vlade Ivice Dačića Parizu u aprilu ove godine.

Video prilog sa događaja.