Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  Britansko-srpska privredna komora i SAM dogovorile saradnju

Bilateralni susreti

05. 09. 2013.

Britansko-srpska privredna komora i SAM dogovorile saradnju

Delegacija Britansko-srpske privredne komore sastala se sa članovima Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, 5. septembra, prilikom zvanične posete našoj zemlji.

Delegaciju BSCC predvodio je Sir Paul Judge (Sir Pol Džadž), predsedavajući BSCC koji je sa predsednikom SAM-a Milanom Petrovićem i članovima UO SAM-a razgovorao o predstojećoj investicionoj konferenciji koja će biti organizovana u Londonu do kraja ove godine. Na konferenciji će učestvovati preko 70 britanskih investitora, zainteresovanih za ulaganje u Srbiju, kao i vodeće srpske kompanije, zainteresovane za izvoz u UK. Cilje konferencije je promocija Srbije kao investicione destinacije i promocija srpskih proizvoda.

Tokom ovog susreta BSCC i SAM-a, razgovaralo se i o investicionoj klimi u Srbiji, o sektorima od značaja za razvoj srpske ekonomije, o međusobnoj saradnji ove dve organizacije, ali i o važnosti kontinuiranog profesionalnog usavršavanja menadžera i promociji preduzetništva među mladima.

Tokom posete Srbiji, Sir Paul Judge se sastao i sa predstavnicima Vlade Srbije, premijerom Ivicom Dačićem i resornim ministrima.