Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Međunarodna saradnja  ::  Bilateralni susreti  ::  Srpska asocijacija menadžera ugostila suosnivača Skajpa

Bilateralni susreti

05. 11. 2013.

Srpska asocijacija menadžera ugostila suosnivača Skajpa

Na preporuku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, SAM je uzeo učešće u okviru radne posete Beogradu uglednog gosta iz Švedske.

Reč je o Johanu Goreckom, osnivaču i izvršnom direktoru Globe Foruma i suosnivaču Skype-a, koji u svojoj poslovnoj delatnosti obuhvata privatne investicione fondove, medijske kuće itd. Cilj Globe Foruma je da okupi preduzetnike, inovatore, kao i multinacionalne kompanije na različitim forumima održivosti širom Evrope. U svojoj karijeri uglavnom se bavio energetski efikasnim rešenjima, a kao jedan od izuzetaka je Skype, gde je imao udela u osnivanju kompanije.

Na radnom sastanku u prostorijama SAM-a, članovi asocijacije imali su priliku da saznaju više o poslovnom razvoju i projektima gospodina Goreckog i da predstave delatnost i rad svojih kompanija, kao i da razmene iskustva u cilju dalje buduće saradnje. Gospodin Gorecki je i čan uprave Srpsko-švedskog poslovnog saveta. Radna poseta je organizovala na inicijativu Ambasade Republike Srbije u Stokholmu i uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.