Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Profesionalni razvoj  ::  Mastermind SAM  ::  Mastermind SAM predstavljen preduzetnicima

Mastermind SAM

07. 03. 2018.

Mastermind SAM predstavljen preduzetnicima

Nov program Srpske asocijacije menadžera koji je nastao iz radne grupe Edukovan SAM, Mastermind SAM predstavljen je zainteresovanim preduzetnicima.

Program su predstavile Vesna Đukić, generalna direktorka BOŠ-a i članica UO SAM-a i Milica Pićurić, Executive coach, Mili Coaching co, članica SAM-a koja će voditi program Mastermind SAM.

Mastermind SAM je program napravljen po uzoru na Mastermind grupe kojim su se tokom istorije služili mnogi uspešni preduzetnici, od Billa Gatesa do Pata Flinna, kako bi unapredili svoje poslovanje i svoj lični razvoj.

Mastermind nudi kombinaciju brainstorminga, edukacije, jednake odgovornosti i podrške u grupnom okruženju kako bi vam se poboljšale poslovne i lične veštine. Mastermind pomaže svim članovima grupe da ostvare uspeh. Kroz grupni mastermind proces, prvo se kreira cilj, a zatim i plan do ostvarivanja. Članovi grupe pružaju podršku jedni drugima, kreativnim idejama i pomažu u mudrom donošenju odluka. 

Postoje različiti načini za grupisanje članova - po funkciji, po industriji, iskustvom, afinitetima itd. Inauguralna "beta" grupa u SAM-u su preduzetnici. Prvi ciklus namenjen preduzetnicima, trajaće do juna 2018. godine, a zatim od septembra startuje drugi ciklus koji će biti namenjen direktorima.

“Bez obzira dokle ste stigli u karijeri, u jednom trenutku ste došli do zaključka da je učenje kroz praksu veoma različito od učenja kroz teoriju. Možda ste svesni, a možda i ne, ali u vama postoji bogato praktično iskustvo i ideje koje se mogu kreativno primeniti na još nečije profesionalno putovanje.” – rekla je Milica Pićurić predstavljajući Mastermind SAM i dodala: “SAM zajednica drži odgovore i ima jedinstvenu perspektivu koja može biti neprocenjiva za vaš kontinuirani rast i uspeh. Drugim rečima, ako vi i kolega iz SAM-a imate ideju, nakon razmene, i vi i on sada imate dve ideje, a ne samo jednu. Kada se dva ili više uma udruže u duhu harmonije i razumevanja, onda se stvara treći um, Mastermind.”

Beneficije koje donosi uključivanje u Mastermind grupu su:

 • Prilika da radite “na” svojoj firmi, umesto samo “u” njoj
 • Bolja slika sebe i svoje firme
 • Prijateljstvo i razumevanje ostalih učesnika
 • Jedinstvene perspektive
 • Akumulirano iskustvo/kolektivna inteligencija
 • Prilika da činite dobro delo
 • Lična odgovornost

Kako bi Mastermind program bio uspešan, potrebna je raznovrsnost učesnika, lična posvećenost, potpuna iskrenost i poštovanje, optimizam i pozitivan stav i apsolutna diskrecija i poverenje.

Osnovna pravila Mastermind SAM su:

 • Prisustvovanje svakom sastanku, tokom CELOG sastanka.
 • Zabranjeno korišćenje mobilnih telefona
 • Aktivna participacija/slušanje
 • Konstruktivni feedback i pozitivan stav
 • Ne upadati drugima u reč
 • Konciznost komentara

Učesnici grupe se sastaju svake druge nedelje, na radnim sastancima u trajanju od dva sata, u prostorijama SAM-a, u terminu od 9.30 do 11.30h:

Raspored sastanaka Mastermind grupe:

 1. Simulacija -  21. mart
 2. sastanak - 04. april
 3. sastanak - 18. april
 4. sastanak - 09. maj
 5. sastanak - 23. maj
 6. sastanak - 06. jun
 7. sastanak - 20. jun

Učešće u Mastermind SAM grupi zahteva posvećenost, vreme i energiju, ali vrednost i kvalitet diskusije, razmena iskustava i mnogi drugi uvidi koji se dobijaju u Mastermind grupi biće vredni vašeg utrošenog vremena.

Ovaj ciklus Mastermind SAM će voditi Milica Pićurić, Executive coach, Mili Coaching co, članica SAM-a. Milica je konsultant za razvoj lidera sa 20 godina poslovne karijere u SAD. Članica je i osnivač grupe Mastermind u Sjedinjenim Državama.

 

MastermindSAM - Uvodno predavanje