Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  MŠM - Istraži posao - Pokreni posao

MŠM - Istraži posao - Pokreni posao

Projekat "Istraži posao – pokreni posao" Srpska asocijacija menadžera sprovodi u saradnji sa Omladinskim centrom “Zajedno stvaramo” i Mokrogorskom školom menadžmenta, a uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat se bavi jednim od najvećih problema mladih, a to je povećanje njihove zaposlenosti, jer je skoro svaka druga mlada osoba nezaposlena.

Cilj projekta je povećanje zaposlenosti mladih kroz neformalno preduzetničko obrazovanje i povezivanje sa privatnim sektorom, razvoj njihovih ideja i preduzetničkog duha i podršku najboljima u povezivanju sa kompanijama u cilju realizacije stručne prakse i potencijalnog zaposlenja.

Neke od osnovnih projektnih aktivnosti su: obuka vršnjačkih edukatora o omladinskoj politici i zapošljivosti mladih, obuka o osnovama preduzetništva i menadžmenta, kamp Škola preduzetništva i menadžmenta, kao i mentorski rad sa preduzetnicima i menadžerima.

Institucionlana održivost projekta ogledaće se kroz zagovaranje da se mehanizmi povezivanja formalnog i neformalnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada uvedu u obavezne školske kurikulume po uzoru na sistem dualnog obrazovanja koji postoji u nekim zemljama članicama EU. Dalji razvoj usluga i mehanizama koji pospešuju zaposlenost mladih kroz radne i stručne prakse, povezivanje mladih i međusektorsku saradnju osiguraće na duži rok razvoj preduzetničkog duha kod mladih i povećaće zapošljivost novih generacija mladih koji dolaze.

Mokrogorska škola menadžmenta

MŠM

 

 

Održana finalna konferencija projekta „Istraži posao – pokreni posao”

22. 01. 2016.

Održana finalna konferencija projekta „Istraži posao – pokreni posao”

Povodom završetka aktivnosti u okviru projekta „Istraži posao – pokreni posao“ u sredu, 20. januara 2016. godine, u Beogradu, Omladinski centar „Zajedno stvaramo…“ u saradnji ...

[detaljnije]
Realizovan program “InterAkcija”

27. 11. 2015.

Realizovan program “InterAkcija”

U sklopu realizacije projekta „Istraži posao - pokreni posao“ koji sprovode Omladinski centar "Zajedno stvaramo...", Srpska asocijacija menadžera i Mokrogorska škola menadžmenta ...

[detaljnije]
Uspešno je realizovana prva faza projekta „Istraži posao - pokreni posao“

13. 11. 2015.

Uspešno je realizovana prva faza projekta „Istraži posao - pokreni posao“

Projekat „Istraži posao - pokreni posao“ koji je održan od 31.10. – 4.11. u Mokroj Gori u saradnji Mokrogorske škole menadžmenta, Ministarstva omladine i sporta, Srpske asocijacije ...

[detaljnije]