Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  ICT HUB  ::  Počinje realizacija projekta "Nova tehnološka preduzeća"

ICT HUB

05. 10. 2015.

Počinje realizacija projekta "Nova tehnološka preduzeća"

U utorak, 6. oktobra 2015. godine, u prostorijama ICT Hub-a počinje prvo u nizu predavanja za 40 studenata početnih godina fakulteta u okviru realizacije projekta "Nova tehnološka preduzeća". Predavanje na temu “Razvoj biznis modela i strateško planiranje” održaće Ivan Pribićević, Business Development Manager u TMS CEE doo i tim lider SAMPLE sekcije Srpske asocijacije menadžera.

Projekat "Nova tehnološka preduzeća" sprovodi ICT Hub u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera, a uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat se bavi jačanjem preduzetničkih kapaciteta za ideje iz IKT sektora, kao i preduzetničkih veština iz oblasti tehnološkog preduzetništva. Ovo je izuzetno važno uzimajući u obzir veliki potencijal IKT sektora, kao i visok nivo nezaposlenosti mladih.

Razvojna održivost projekta se ogleda u tome da će mladi imati mogućnost da razviju svoje preduzetničke ideje iz IKT sektora, kao i da uvećaju svoja znanja iz korpusa preduzetničkih veština. Na ovaj način, spajajući znanja iz oblasti preduzetništva sa znanjem stečenim na fakultetima, mladi se osnažuju da otpočinju sopstvene preduzetničke projekte.