Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  ICT HUB  ::  U ICT HUB-u održano predavanje Ivana Pribićevića na temu “Razvoj biznis modela i strateško planiranje”

ICT HUB

09. 10. 2015.

U ICT HUB-u održano predavanje Ivana Pribićevića na temu “Razvoj biznis modela i strateško planiranje”

U utorak, 6. oktobra 2015. godine, u prostorijama ICT Hub-a održano je predavanje u okviru realizacije projekta "Nova tehnološka preduzeća". Predavanje na temu “Razvoj biznis modela i strateško planiranje” održao je Ivan Pribićević, Business Development Manager u TMS CEE doo i tim lider SAMPLE sekcije Srpske asocijacije menadžera.

Ivan je sa studentima početnih godina fakulteta razgovarao o strategiji, šta strategija predstavlja, zašto je važna i zbog čega je važno da svako ko želi da napravi kompaniju ima definisanu strategiju. Fokus je bio stavljen na jedinstvenu vrednost koju svako od studenata ima i treba da iznese na tržište.

Nakon uvodnog dela, organizovana je radionica za razvoj biznis modela. Studenti su podeljeni u 6 timova, gde je svaki tim predložio jednu ideju koju treba plasirati na tržište. Nakon toga, timovi su tu ideju razvili kroz biznis model i izvršili evaluaciju. Kraj je bio rezervisan za intresantne primere iz prakse uspešnih malih organizacija.

Sledeće predavanje u okviru realizacije projekta održaće Dušan Basalo, osnivač i Senior partner u konsultantskoj kompaniji Atria Group, u utorak, 13. oktobra.