Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  ICT HUB  ::  Predavanje na temu: “Profilisanje korisnika – sa kim imamo posla“

ICT HUB

15. 10. 2015.

Predavanje na temu: “Profilisanje korisnika – sa kim imamo posla“

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Dušan Basalo, osnivač i senior partner u konsultantskoj kompaniji Atria Group sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti razvoja zaposlenih u utorak, 13. oktobra u prostorijama ICT HUB-a održao odlično predavanje na temu “Profilisanje korisnika – sa kim imamo posla“.

 

Dušan je, u okviru realizacije projekta "Nova tehnološka preduzeća", objasnio da je “The Process Communication Model” (PCM) inovativan model koji osobama koje ga koriste omogućava da razumeju druge, motivišu ih i efikasno komuniciraju. Ovaj model pruža pouzdane i validne metode za prepoznavanje i razumevanje strukture ličnosti osobe sa kojom razgovaramo, razumevanje uticaja životnih događaja na tu osobu, kao i razumevanje komunikacione dinamike između sagovornika.

 

PMC razlikuje 6 različitih tipova ličnosti: thinker (odgovorna i organizovana osoba), persister (osoba koja je uporna i istrajna), harmoniser (prijatna i saosećajna osoba), rebel (kreativna i spontana), imaginer (smirena i maštovita osoba) i promoter (osoba koja je uporna i istrajna). Navedana podela tipova ličnosti nam omogućava da prepoznamo tip ličnosti sa kojom razgovaramo i prilagodimo joj se kako bismo imali što bolji rezultat komunikacije.  Jedan od ciljeva PMC modela je da naš sagovornik shvati da mi nećemo da ga menjamo nego prilagodimo nama. Ukoliko se, na primer, radi o prodaji cilj efikasne komunikacije jeste da proizvod ili uslugu klijentu predstavimo na prijemčiv način.

 

Zahvaljujemo se Dušanu Basalu na izvanrednom predavanju.