Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  ICT HUB  ::  Predavanje na temu “Liderstvo i motivacija tima”

ICT HUB

03. 11. 2015.

Predavanje na temu “Liderstvo i motivacija tima”

Stevan Vraneš, menadžer korporativnih poslova kompanije Philip Morris u Srbiji održao je u ICT HUB-u predavanje o liderstvu i motivisanju tima, polaznicima programa „Nova tehnološka preduzeća“.

Da li se lider rađa ili postaje?, šta je razlika između menadžera i lidera? Da li lider mora imati harizmu ili je to samo stereotip? Koji su aktuelni trendovi u sagledavanju pojma liderstva? Kakvi liderski stilovi postoje?

Stevan je ukazao studentima na važnost introspekcije i konstantnog sagledavanja sebe, sopstvenih mogućnosti, delovanja, rezultata, ali i emocija. Upoznavati sebe znači stvarati dobru osnovu za uspešno rukovođenje timovima i za razvijanje liderskih sposobnosti.

O motivaciji članova tima pričalo se iz nekoliko uglova koji su zanimali učesnike. Kako se formira dobar tim, a kako motiviše? Šta motiviše članove tima? Konstruktivni saveti i odgovori bili su korisni za sve slušaoce predavanja.

Predavanje se brzo pretvorilo u živu diskusiju i razmenu mišljenja na nekoliko ključnih tema kada je pojam liderstva u pitanju.

Zahvaljujemo se Stevanu na interaktivnom i zanimljivom predavanju.