Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  ICT HUB  ::  Ivan Pribićević održao još jedno uspešno predavanje studentima o važnosti strategije i biznis plana

ICT HUB

14. 11. 2016.

Ivan Pribićević održao još jedno uspešno predavanje studentima o važnosti strategije i biznis plana

“Jesenja škola poslovnog iskustva” koju zajednički organizuju Srpska asocijacija menadžera i ICT HUB, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, počela je u utorak, 8. novembra 2016. godine.

Prvo predavanje u okviru ovogodišnje “Jesenje škole poslovnog iskustva” održao je Ivan Pribićević, Business Development Manager u TMS CEE doo i tim lider SAMPLE sekcije Srpske asocijacije menadžera.

Tema njegovog predavanja bila je “Startup - biznis plan”, kao predstavljanje važnosti strategije i konkretna primena Business Model CANVAS-a kao idealnog rešenja za startup biznis planove.

Trosatnom predavanju prisustvovalo je 40 studenata početnih godina fakulteta, kojima je Ivan predočio šta je strategija zapravo i kolika je važnost postojanja strategije i biznis plana prilikom pokretanja vlastitog biznisa.

Nakon teorijskog dela, usledila je radionica na kojoj je rađen BMC, studenti su podeljeni u 5 grupa sa ciljem da za definisan resurs osmisle svoju biznis ideju. Ideje su zatim detaljno razvijene prema BMC, gde je svaka grupa na kraju imala razvijenu prvu verziju biznis plana za ideju koju su imali.

Pored edukacije studenata ova predavanja imaju za cilj da motivišu mlade ljude da se odvaže i krenu u pokretanje vlastitog biznisa.

Promocija liderstva jedna je od ključnih ideja sekcije mladih lidera Srpske asocijacije menadžera – SAMPLE, i glasno se ističe u svakoj prilici, potkrepljena verom da konstantni razvoj liderstva vodi razvoju biznisa, a samim tim i države.