Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Inicijative  ::  PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE POSETIO SRPSKU ASOCIJACIJU MENADŽERA

Inicijative

Smiljanićeva 24  |  04. 04. 2013.

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE POSETIO SRPSKU ASOCIJACIJU MENADŽERA

Stefanović i SAM dogovorili intenzivnu saradnju za bolje poslovno okruženje

Predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović bio je danas gost Srpske asocijacije menadžera (SAM) i u konstruktivnom dijalogu sa članovima Upravnog odbora SAM-a podržao intenzivniju saradnju privrede i Skupštine, a u cilju poboljšanja poslovnog okruženja i oporavka privrede. 

Teme sastanka su bile rad Skuštine i skupštinskih odbora i kako SAM može da bude od koristi za rad Skupštine i skupštinskih organa. Na sastanku je dogovoreno da prenošenje dobrih menadžerskih praksi kao i učešće predstavnika privrede u zakonodavnim procesima jesu dobar put za još efikasniji rad Skupštine u domenu privrede.

Jedna od bitnih tema o kojima je Stefanović razgovarao sa menadžerima je i revizija privremenog sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazuma zbog ulaska Hrvatske u EU 1.jula. Predsednik SAM-a Milan Petrović, generalni direktor Centro Štampe, je rekao da je veoma bitno da se kroz argumentovane i dobro pripremljene pregovore sa EU dogovore što bolji uslovi kojima će se zaštiti domaći proizvođači.

Na sastanku se govorilo i o ulozi Skupštine u regionalnoj i međunarodnoj saradnji, ali i o tome kako praksu Skupštine Srbije u konzistentnom i transparentnom obaveštavanju javnosti preneti na ostale državne i Vladine institucije.

Sastanak je rezultat zajedničke inicijative u otvaranju dijaloga poslovnih i političkih lidera koji za cilj ima unapređenje poslovnog ambijenta, oporavak privrede i bolji životni standard u Srbiji. 

Sastanku su prisustvovali članovi UO SAM-a: Milan Petrović, Centro Štampa, Bojan Radun, izvršni direktor Nectar-a, Dragica Pilipović Chaffey, SBB,  Miša Lukić, Publicis Group, Veran Matić, B92, Rajko Mandić, PKB, Vladimir Živanović, SAGA, Slobodan Đinović, Orion Telekom, Bora Miljanović, Represent System, Rade Rakočević, Senzal, Mihajlo Janković, Knjaz Miloš, Jelena Radulović, Alba partners, Miro Antić, M2Communications, Zdravko Lončar, E-kapija, Danijel Pantić, HD European Consulting i Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM-a.

Sastanku su pored Stefanovića i članova UO SAM-a prisustvovali i poslanici Vesna Kovač i Zoran Babić.  

 

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE POSETIO SRPSKU ASOCIJACIJU MENADŽERA