Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  O nama  ::  Organi SAM-a  ::  Predsednik SAM-a

Predsednik SAM-a

Stanka Pejanović 

Stanka Pejanović je u februaru 2019. imenovana za Izvršnu potpredsednicu Gorenje Group d.o.o. Pre ove funkcije, od juna 2018. godine, bila je na poziciji Member of the Management Board, Gorenje Group & Managing Director of Gorenje Serbia. Od novembra 2014. godine je bila na funkciji generalnog direktora društva Gorenje Beograd d.o.o., dela sistema Gorenje Group, najvećeg slovenačkog i osmog po veličini proizvođača bele tehnike u Evropi. 

Pre Gorenja je, kao iskusan ekonomski stručnjak, svoju 20 godina dugu profesionalnu karijeru posvetila građenju trgovačkih brendova "Roda" i "Mercator". Stanka Pejanović je na mesto generalne direktorke "Gorenja" došla sa pozicije članice Uprave "Grupe Mercator", odgovorne za poslovanje "Mercator"-a na tržištima Jugoistočne Evrope i pozicije generalnog direktora društva "Mercator–S.

Poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacija spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i post-integracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda, category & supply managementa, cenovnih strategija i strategije prodaje, marketinških i strategija lojalnosti. Vrstan je poznavalac tržišta i privrednih kretanja u zemljama regiona.

Diplomirani je ekonomista, magistrirala je ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na doktorskim je studijama na istom fakultetu.

Govori srpski, engleski, slovenački i ruski jezik.

Majka je dvoje dece.