Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  SAMPLE  ::  Aktivnosti  ::  Ivan Pribićević, tim lider SAMPLE sekcije, u žiriju takmičenja RING Srbija

Aktivnosti

14. 01. 2016.

Ivan Pribićević, tim lider SAMPLE sekcije, u žiriju takmičenja RING Srbija

Udruženje mladih privrednika Srbije organizovalo je drugu godinu zaredom takmičenje za najbolju novu firmu-startap pod nazivom „Ring Srbija“. U Privrednoj komori Srbije, uz podršku kompanije Majkrosoft i brojnih partnera, 12. decembra je u bokserskom ringu 11 startapa odmeravalo svoje snage u različitim kategorijama biznisa. U petočlanom žiriju bio je i tim lider SAMPLE sekcije Ivan Pribićević.

Titulu najboljeg osvojio je “VisMedic” - onlajn klinika koja omogućava pacijentima da se konsultuju sa lekarima putem videa, razgovora preko Interneta i kroz razmenu poruka. U rečniku mladih preduzetnika, “VisMedic” povezuje pacijente i lekare preko video, audio i ‘čet’ linka.

Vlasnik “VisMedic” startapa Goran Ocokoljić izjavio je “Ponosan sam ću predstavljati Srbiju na regionalnom “Get in the Ring” (prev. “Uđi u ring”) takmičenju u Sofiji”. Pobeda na ovom takmičenju omogućava učešće na svetskom prvenstvu startapova u Južnoj Americi, u martu 2016., gde pobednika čeka nagrada u vrednosti od čak milion eura.  

Branislav Nikolić, predsednik takmičenja “Ring Srbija”, koji je i sam mladi preduzetnik rekao je da je  Srbija jedna od preko pedeset zemalja koja ima priliku da pošalje svog predstavnika na sedmo finalno “Get in the Ring” takmičenje koje ima za cilj da pomogne startapima da kroz mentorstvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima postanu brzo-rastuće kompanije.

Učesnici ovogodišnjeg takmičenja pripremali su se uz stručnu pomoć USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja. Podršku takmičenju pružilu su i Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Privredna komora Srbije, a poklone za takmičare obezbedili su kompanija Majkrosoft, ICT Hub i Link Group.

Više o samom takmičenju možete pogledati ovde.