Aktivnosti

29.06.2022.

POSTANI ČLAN

Breakfast and Value (with a) View - Radni doručak sa Atria Group

U saradnji sa Atria Group održan je Radni doručak na kome je Robert Reinfuss, poslovni konsultant i autor brojnih radova iz menadžmenta, objasnio kako možete poboljšati profitabilnost poslovanja pomoću nagrađivanog i inovativnog alata Value View.

Najvažnije poruke sa ovog predavanja, pogledajte na linku.

Robert je predstavio nekoliko studija slučaja, a članovi su imali priliku da direktno dobiju odgovore na sledeća pitanja:

U kojim oblastima organizacije je najbolje započeti merenje profitabilnosti aktivnosti?

Kako alocirati resurse i povećati motivaciju, angažovanje i produktivnost zaposlenih uz istovremeno smanjenje troškova i poboljšane performanse tima, odeljenja ili cele organizacije?

ValueViev™ je metod i namenski IT alat koji meri vrednost (ROI) zadataka i posla koji obavljaju ljudi i odeljenja. Ovaj alat se fokusira na zadatke, a ne na ljude, tako što prikuplja povratne informacije od zaposlenih nakon obavljenog posla kako bi se donele informisane odluke o korisnosti, isplativosti i prioriteta tih zadataka. Procene se sprovode korišćenjem jednostavnih elektronskih upitnika.

Robert je došao na ideju kreiranja ovakvog alata vodeći se činjenicom da je za kompaniju vredan samo onaj angažman koji donosi rezultate. Upitnik koji je obuhvatio veliki broj kompanija, pokazao je da čak 30% zadataka koje zaposleni obavljaju, nisu potrebni, odnosno profitabilni za kompaniju.

ValueViev™ je napravljen da pomogne organizacijama pri:

Organizacionom planiranju i restrukturiranju

Zaustavljanju nepotrebnog rada

Pružanju mogućnosti zaposlenima da se fokusiraju na poslovne prioritete

Uklonjanju uskog grla u produktivnosti i donošenju odluka

Poboljšanja radne efikasnost kroz bolju raspodelu vremena i kompetencija

ValueViev™ je lansiran u Parizu u junu 2016. godine, a zatim predstavljen na Globalnoj konferenciji Persona u San Francisku i konferenciji Atlantskog udruženja za razvoj talenata (ATD) 2017. Od 2016. ValueViev™ je implementiran u više od 30 kompanija.

Za više informacija kontaktirajte Atria Group.