Biznis vesti

07.04.2022.

POSTANI ČLAN

Program unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse

Novi, nacionalni i inovativni program: Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse!

koji ima za cilj da se podrži društvena i ekonomska inkluziju mladih, što se posebno odnosi na mlade iz osetljivih grupa, pružajući im priliku za obuku i razvoj veština i znanja koje će im biti potrebne na tržištu rada. Ovaj program kancelarija UNICEF-a u Srbiji sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz stručnu podršku i partnerstvo sa Gi Group i sa drugim partnerima. 

Prema postojećim trendovima na tržištu rada u Srbiji, potreba za mladim kadrom kontinuirano će rasti u svim privrednim segmentima i zato vas pozivamo da budete deo šire društvene inicijative koju možete podržati svojim učešćem u programu, kako bi se kreirale mogućnosti da se mladi pre stupanja na tržište rada edukuju i steknu iskustva koja će im omogućiti veću zapošljivost i lakši dolazak do posla. 

Program ima za cilj pružanje radnih praksi mladima bez posla, do 30 godina starosti, posebno iz osetljivih grupa koji se ne školuju i ne obučavaju, a stekli su srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme, kao i osnovno obrazovanje. 
Učešćem u programu imate priliku da:

  • odaberete za učešće u radnoj praksi obučene mlade praktikante iz vašeg mesta,
  • angažujete mlade kadrove uz mogućnsot da sa odabranim praktikantima ostvarite potencijalno zaposlenje nakon što u vašoj organizaciji prođu radnu praksu i evaluaciju, 
  • obučite odabrane mentore iz vaše organizacije koji mladima treba da pomognu u uspešnom sprovođenju programa radne prakse,
  • budete deo društveno odgovorne poslovne zajednice uključivanjem mladih u savremene tokove tržišta rada, uz pružanje šanse i podrške posebno mladima iz osetljivih grupa,
  • dobijete našu podršku u procesu povezivanja sa praktikantima, 
  • poboljšate vidljivost i poziciju vas kao poslodavca u sprovođenju ovog društveno odgovornog programa u lokalnoj sredini i na nacionalnom nivou. 

Vremenski okvir
Poziv je otvoren do 31. avgusta 2022. godine do kada poslodavci treba da odaberu i zaključe ugovor o sprovođenju radne prakse sa izabranim praktikantima. Prijava za učešće se obavlja putem on-line platforme kreirane za ovaj projekat. 
 
Više informacija o programu možete pronaći u ovom dokumentu, kao i putem web stranice www.biramuspeh.com.

Za sva pitanja u vezi sa učešćem u programu možete nas kontaktirati pozivom na broj 069 353 1601 ili  putem email-a: Klub.Biramuspeh@gigroup.com. 

Budimo zajedno deo odgovorne društvene zajednice!
 
Srdačan pozdrav,
 
Klub Biram Uspeh