Međunarodna saradnja

30.11.2017.

POSTANI ČLAN

Stanka Pejanović, predsednica SAM-a na Susretu CROMA 2017.

Stanka Pejanović, predsednica SAM-a, učestvovala je na tradicionalnom Susretu CROMA 2017. koji se održao u Zagrebu, 30. novembra.

U okviru panela „Lična odgovornost i društveni status menadžera“, Stanka Pejanović, predsednica SAM-a, izlagala je o ličnoj odgovornosti i društvenom položaju menadžera, kao i o etici u poslovanju predstavljajući SAM kao udruženje koje kontinuirano unapređuje profesiju menadžera, gradeći je na vrednostima ekonomske sigurnosti, prijateljstva, kontinuirane transformacije i odgovornog liderstva. Tom prilikom predstavila je i nedavno usvojeni Etički kodeks Srpske asocijacije menadžera. Susret CROMA održan je pod pokroviteljstvom predsednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitanović i u partnerstvu s Varaždinskom županijom.

Među panelistima bili su i predstavnici asocijacija menadžera iz regiona kao i ugledne ličnosti: Vladimir Ferdelji (HUM CROMA), prof.dr.sc. Ivo Josipović (PFZG), prof.dr.sc. Slavica Singer (EFOS), mr.sc. Budimir Raičković (AMJE, Crna Gora), Zoran Vitanov (AMM, Makedonija), mr.sc. Maja Ristova (AMM), Aleksandar Zalaznik (MAS, Slovenija) i Branimir Muidža (Heidelberg BiH i RH)

Posle Susreta CROMA 2017. održana je i sednica predsedništva Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE gde se razmatrao prijem novih članova, analizirao rad AMSEE i planirale ključne aktivnosti za 2018. godinu. Na sednici predsedništva AMSEE, prisustvovali su Stanka Pejanović, predsednica SAM-a, kao i članovi UO SAM-a, Melanija Pavlović, generalna direktorka, Baumit i Dragan Popović, direktor, AIGO Business System.