Međunarodna saradnja

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Veliko regionalno okupljanje menadžera iz zemalja Jugoistočne Evrope - 4.aprila u Portorožu

Asocijacije menadžera iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, uz podršku Privredne komore Makedonije, Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Crnogorskog udruženje biznismena organizuju Prvu regionalnu konferenciju menadžera, koja će biti održana 4. aprila u Portorožu, u Sloveniji.

Jako je zanimljivo da konferencija ovog tipa do sada nije bila organizovana.

Ključne tačke diskusije će , prema najvama, biti fokusirane na kompetitivne prednosti tržišta Jugoistočne Evrope i mogućnosti unapređenja regionalne saradnje, kao i razmenu ideja u oblasti korporativnog upravljanja.

Konferenciju će, u ime Slovenačke Asocijacije menadžera (Združenje Manager), otvoriti njen predsednik Franjo Bobinac, nakon čega će se prisutnima obratiti Milan Kučan, bivši predsednik Republike Slovenije.

Učesnici će biti u prilici da sa eminentnim svetskm ekspertima, među kojima će biti i Stephen Young, lider iz oblasti društveno odgovornog ponašanja, razmatraju uticaj nacionalnih vrednosti na zakonito poslovanje.

Predavanje na temu "Makroekonomski pogled na ekonomsku saradnju u regionu" održaće Miroljub Labus, profesor Pravnog fakulteta iz Beograda, nakon čega će biti održan okrugli sto na kom će učestvovati Mario Nobilo, ambasador Republike Hrvatske u Sloveniji, Samoil Josif Filipovski ambasador Republike Makedonije i Izmir Talić, ambasador BiH u Slovenijii. Danijel Pantić, potpredsednik Srpske Asocijacije Menadžera biće moderator ovog okruglog stola.

Dr Ivan Šimek, iz konsultantske kuće Roland Berger Strategy Consultants govoriće o poslovnim perspektivama i izazovima u Jugoistočnoj Evropi, dok će Juan Carlos Frenandez ispred IFC, pričati o razvoju korporativnog upravljanja u regionu.

Drugi okrugli sto biće posvećen izazovima sa kojima se sreću menadžeri jugoistočne Evrope, kao što je problem kulturnih razlika, česte migracije i određivanje visine plate.

Učesnici okruglog stola biće i Slobodan Vučićević, direktor Upravnog odbora Droga Kolinska, Žiga Debeljak iz Mercatora, Gjorgji Jančevski ispred Tutunske banke, Žarko Radulović, Montenegro Stars Hotels, Boris Nemešić iz Mobilkom Austria, Ljerka Pulić iz Agrokora, a Esad Čolaković, predsednik Hrvatske Asocijacije menadžera CROMA biće moderator.

Asocijacije menadžera Srbije, Hrvatske i Slovenije nadaju se da će konferencija doprineti stvaranju povoljnijeg ambijenta za ekonomski razvoj u Jugoistočnoj Evropi, kao i da će postati redovni godišnji događaj.