SAM Godišnja nagrada

23.11.2021.

POSTANI ČLAN

Predstavljamo Vam finaliste u kategoriji „Mladi menadžer“

Srpska asocijacija menadžera jubilarni 10. put dodeliće SAM Godišnju nagradu izuzetnim menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koji ponašanjem, aktivnošću i odgovornim poslovanjem predstavljaju lidere promena i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. 

Finalisti u kategoriji “Mladi menadžer” su:

Igor Milenković, direktor F&V, Delta Agrar
Neda Lazendić, Country Manager Serbia, WV International
Nikola Mijailović, CEO i Co-Founder, Joberty

Glasanje počinje 26. novembra i trajaće do 5. decembra. Pravo na glasanje imaju isključivo članovi SAM-a. 
Dobitnici će biti proglašeni na svečanoj dodeli nagrada SAM Gala koja će se održati 14. decembra u Hyatt Regency hotelu.

PREDSTAVLJAMO VAM FINALISTE:

Igor Milenković, direktor F&V, Delta AgrarNa krilima prethodne godine, koja je po svim finansijskim pokazateljima bila rekordna kada je biznis voćarstva i povrtarstva Delta Agrara u pitanju, Igor i njegov tim su u 2021. godinu ušli sa puno inovativnih i strateški važnih projekata, koji su danas uveliko zaživeli i značajno doprinose poslovanju cele firme. Delta Agrar je sredinom godine otvorio Ultra Low Oxygen hladnjaču u Zaječaru, koja je jedan od najsavremenijih objekata u svetu za skladištenje i manipulaciju jabukama i trešnjama. Pored toga, početkom 2021. godine je pušten u rad i logističko-distributivni centar u Staroj Pazovi  koji predstavlja jedinstveno sedište za prijem, manipulaciju, skladištenje i pakovanje voća i povrća iz celog sveta, a specifičan je i po tome što poseduje najmoderniju zreonicu banana. 
Puno se radilo i u domenu proizvodnje - Delta Agrar je u 2021. godini podigao dodatnih 84ha zasada pod jabukom i ove jeseni očekuje rekordnu berbu jabuka od preko 30.000t. Delta Agrar posebno vodi računa o održivom razvoju i zaštiti životne sredine, pa je tako u predstojećem periodu, pored svih postojećih investicija i projekata, u planu i izgradnja solarnih elektrana na krovovima obe hladnjače za voće i povrće.
I pored veoma izazovnog perioda tokom pandemije Covid-19, Delta Agrar je u okviru biznisa voćarstva i povrtarstva uspeo da zadrži i dodatno zaposli još preko 70 ljudi, tako da danas, iza svih ovih rezultata i dostignuća stoji predan tim od preko 250 ljudi.
Pored biznisa u Srbiji, kao generalni direktor, Igor već tri godine podjednako uspešno vodi i deltinu kompaniju u Moskvi. Delta Frukt je nedavno proslavio svoj peti rođendan i za to vreme se profilisao kao pouzdan i renomiran dobavljač voća i povrća i produžena ruka majke firme na tržištu Rusije.
Detaljnije informacije o Igoru, pročitajte na linku.


Neda Lazendić, Country Manager Serbia, WV International


Windvision Development doo je deo grupacije WV International, koja se bavi razvojem  projekata izgradnje elektrana koje koriste obnovljive izvore energije, prevashodno vetar. Kompanija posluje u Srbiji od 2012. godine, a Neda vodi interni tim od 10 zaposlenih, kao i koordinaciju sa eksternim konsultantima.
Neda je sa svojim timom 2021. godine započela realizaciju izgradnje fotonaponske elektrane „PV Power Plant“, i time pored vetra, proširila portfolio projekata kompanije   na novu zelenu tehnologiju – solar (sunce). Ovaj projekat je investicione vrednosti 55mil EUR i predstavlja poduhvat godine grupacije. U januaru ove godine, kompanija Emergy sa sedištem u Oslu, koja investira u vetroelektrane velike snage, uvidela je kvalitet projekata koje Neda vodi i postala je partner kompaniji WV International na realizaciji projekata vetroelektrana u Srbiji ukupne snage 800 MW (kompleks Vetroelektrane Alibunar i Vetroelektrane Banat u Južnom Banatu). Cilj je da se do 2026. godine pusti u rad 800MW vetroelektrana, a prvih 168 MW će biti na mreži već 2023. godine. Neda je bila jedan od nezamenljivih članova tima koji je realizovao ovu transakciju. 
Imajući u vidu značaj realizacije investicija koje vodi za razvoj lokalne zajednice, Neda je inicijator mnogih donacija koje kompanija sprovodi u dogovoru sa lokalnom samoupravom.
Detaljnije informacije o Nedi, pročitajte na linku.


Nikola Mijailović, CEO i Co-Founder, Joberty


Nikola Mijailović je serijski preduzetnik, osnivač i CEO startapa Joberty. Joberty je osnovan sredinom 2019. godine, a predstavlja platformu za zapošljavanje i razmenu iskustava o radu  IT kompanija. Misija kompanije je da se poveća transparentnost zapošljavanja u IT zajednici.
Nikola je odlučio da uvede ESOP plan (Employee Stock Ownership Plan), čime zaposleni dobijaju opcije na udele u kompaniji.
Inovacija koju je Joberty uveo svojim proizvodom na tržištu rada, prepoznata je od strane 35.000 IT profesionalaca koji su registrovani na platformi, što čini 70% celokupne IT zajednice. U avgustu je dobijena prva investiciju od 350.000$ od strane grupe anđela iz Kroog Ventures, čime je valuacija kompanije nakon samo 2 godine rada 3,3 miliona $. Investicija će biti iskorišćena za dalji razvoj poslovanja i izlazak na globalna tržišta. U oktobru su započete operacije u Hrvatskoj, a u novembru je lansiranje platforme u SAD. Očekivani prihod kompanije u 2021. godini je 450.000$, što predstavlja rast od 3x u odnosu na prethodnu godinu. 
Joberty je odabran da zajedno sa 6 drugih startapova bude predstavnik delegacije Republike Srbije na World Expo u Dubaiju. Na istom događaju, Nikolin pitch u finalu takmičenju GITEX Future Stars je proglašen za najbolji u MarTech kategoriji, u konkurenciji više od 700 startapova iz 60 zemalja sveta.
Detaljnije informacije o Nikoli, pročitajte na linku.