SAM Godišnja nagrada

18.11.2020.

POSTANI ČLAN

Predstavljamo vam finaliste za nagradu "Menadžer godine 2020"

Na kraju izuzetno izazovne godine, a deveti put zaredom, Srpska asocijacija menadžera dodeliće godišnje nagrade najboljima u poslovnom svetu, pod sloganom ODGOVORNO LIDERSTVO u svim sferama života.

Nominovani u kategoriji "Menadžer godine 2020" su menadžeri koji su prepoznati unutar i van svoje kompanije kao osobe od integriteta i ugleda i koji su u 2020. godini ostvarili posebne poslovne rezultate.

Kriterijumi za izbor: 

  1. Krizni menadžment - odgovor na COVID-19 unutar firme
  2. Inovativnost i strateško mišljenje
  3. Društvena odgovornost
  4. Razvoj i vođenje tima, motivacija zaposlenih
  5. Poslovni poduhvat godine
  6. Ekonomski rezultati (finansijski rezultati i tržišna pozicija), posebno u kontekstu specifičnih okolnosti za sektor iz kog dolazi

Sve informacije o nominovanim članovima u kategoriji "Menadžer godine 2020" možete pročitati na linku.

U kategoriji "Menadžer godine 2020" kao osobe sa izuzetnim dostignućima i od integriteta koje su prepoznate unutar i van svoje kompanije našli su se:

Dragan Filipović, predsednik IO i CEO, Generali Osiguranja Srbija
dr Jasmina Knežević, CEO, BelMedic
Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora, AIK Banka
Miloš Jauković, član IO i potpredsednik za Operacije i Lanac snabdevanja, Delhaize Serbia d.o.o 
Predrag Petrović, član Uprave i rukovodilac nabavke, marketinga i logistike, dm drogerie markt Srbija
Sreten Savković, Managing Director, ABL Production
Vladimir Marinković, generalni direktor, SaintTen hotel

PREDSTAVLJAMO VAM FINALISTE:

Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO, Generali Osiguranja Srbija

Video pogledajte na linku

 

Dragan Filipović ove godine proslavlja srebrnu godišnjicu karijere. Zlatne nagrade iz oblasti razvoja zaposlenih, odnosa prema klijentima i biznisa govore koliko je posvećen biznisu, zaposlenima i klijentima. Liderski stil i pristup poslovnim izazovima svrstavaju ga u kategoriju menadžera koji podstiču inkluzivno radno okruženje i zaposlenima pružaju priliku za razvoj i osnaživanje. Od 2016. godine predsednik je Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija i Upravnog odbora Generali Osiguranja Montenegro i član Generali Leadership grupe, koju čini dve stotine najistaknutijih menadžera Generali grupe sa ukupno 72.000 zaposlenih širom sveta.

dr Jasmina Knežević, CEO, BelMedic

Video pogledajte na linku

Najupečatljivije vrline dr Knežević kao menadžera su hrabrost, vizionarstvo, istrajnost i spremnost da preuzme rizik. Suočavajući se sa izazovima pandemije i merama države, dr Knežević je u 2020. godini morala da donosi brze, teške i veoma rizične odluke. Kada je većina privatnih zdravstvenih ustanova prestala s radom zbog visokog rizika, Bel Medic je nastojao da primi svakog pacijenta. Dr Knežević je, brinući i o svojim zaposlenima i o pacijentima, u najkraćem roku obezbedila kompletnu zaštitnu opremu, do koje je skoro bilo nemoguće doći. Uspostavila je niz procedura kojima je istovremeno zaštitila zdravlje zaposlenih i obezbedila pružanje vrhunske usluge pacijentima.

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora, AIK Banka

Video pogledajte na linku.

G-đa Galić je sa svojim timom razvila značajan broj novih inovativnih proizvoda i usluga, koji su doprineli da se AIK Banka pozicionira u segmentu digitalnog bankarstava. Banka je među prvima implementirala eCommerce servis, a takodje svojim klijentima nudi „online kreditiranje“, „on-line štednju“, kao i „on-line on boarding“, tj. da bez dolaska u banku mogu koristiti sve usluge koje banka nudi. Takođe, među prvima je realizovan projekat instant plaćanja QR kodom i obezbeđene su 24/7 samouslužne zone gotovo u celoj mreži. G-đa Galić kontinuirano podstiče svoj tim na otvorenost za nove ideje, pogotovo u delu saradnje sa fintech kompanija, kako bi banka kontinuirano bogtila svoju ponudu „on line servisa“ ka svojim klijentima.

Miloš Jauković, član Izvršnog odbora i potpredsednik za Operacije i Lanac snabdevanja, Delhaize Serbia d.o.o 

Video pogledajte na linku.

Od početka svoje karijere, koju je započeo pre 23 godine, Miloš je posvećen razvoju različitih FMCG grana poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori, prvo u okviru Coca Cola HBC, a od 2007. svoje znanje, veštine i kreativnost stavlja u funkciju unapređenja i razvoja u sektoru maloprodaje Delta Maxi grupe. Od 2012. član je Izvršnog odbora i Potpredsednik za lanac snabdevanja Delhaize Serbia (članica Ahold Delhaize grupe), kompanije koja u svojih 450 maloprodajnih objekata i distributivnom centru ima više od 12.000 zaposlenih uz ostvareni prihod od preko 850 miliona € u 2019. Dobra organizovanost, iskazana inicijativa i vođenje timova uticali su da 2019. Miloš preuzme poziciju Potpredsednika za operacije i lanac snabdevanja Delhaize Serbia.

Predrag Petrović, član Uprave i rukovodilac nabavke, marketinga i logistike, dm drogerie markt Srbija

Video pogledajte na linku.

Predrag Petrović je već 20 godina u korporativnom rukovodstvu etabliranih domaćih i multinacionalnih kompanija. Kompaniji dm Srbija, kao delu najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, se pridružio 2010 godine. Na poziciji člana Uprave se nalazi od 2013. godine gde je svojim radom i zalaganjem doprineo da 8. godina zaredom ova kompanija ima izvanredan dvocifren rast u Srbiji što potvrđuje i razvoj od 17,7% za proteklu poslovnu godinu.

Sreten Savković, Managing Director, ABL Production

Video pogledajte na linku.

Kao član upravnog odbora grupacije, kreira strategiju u domenu kriznog menadžmenta i organizuje poslovanje u toku vanrednih okolnosti. Aktivno radi na sprovođenju dugoročnih mera u okolnostima pandemije Covid-19. Preuzimanjem inicijative i plana za stabilizaciju poslovanja u vanrednim okolnostima demonstrira hrabrost u donošenju restriktivnih odluka koje održavaju kompaniju održivom, a ne nanose štetu blagostanju zaposlenih.

Vladimir Marinković, generalni direktor, SaintTen hotel

Video pogledajte na linku.

Hotelijerstvom je počeo da se bavi 2008-e godine u Hilton korporaciji u SAD-u.  Vrhunac karijere dostigao je u Marriott korporaciji radeći na izgradnji i otvaranju prvog Marriott-a u Beogradu. Sa izuzetnim rezultatima postignutim u prvoj godini poslovanja, Vladimir je proglašen za Operativnog menadžera godine u Marriott svetu. Sada je na poziciji Generalnog direktora Saint Ten Hotela na Vračaru. Prošle godine je od strane Ministarstva Turizma, trgovine i telekomunikacija proglašen za direktora godine u hotelskom biznisu. U izazovnoj 2020-oj godini prva pomisao i zadatak su bili kako sačuvati zdravlje zaposlenih i radna mesta i držati tim motivisan. Uz konstruktivan pristup kriznog menadžmenta novonastaloj situaciji, usko su targetirali kompanije koje bi mogle da imaju potrebe za hotelijerskim uslugama. Kroz proaktivan pristup uspeli su da naprave poslovni poduhvat godine i obezbede poslovnu grupu koja je boravila u hotelu od jula do oktobra.

Glasanje za SAM Menadžera godine počinje 27. novembra!

Dobitnik ovog prestižnog priznanja biće proglašen 23. decembra.