SAM Godišnja nagrada

19.11.2020.

POSTANI ČLAN

Predstavljamo vam finaliste za nagradu "SAM mladi menadžer godine 2020"

Mladi menadžeri do 35 godina koji su prepoznati unutar i van svoje kompanije kao osobe od integriteta i ugleda i koji su u 2020. godini ostvarili posebne poslovne rezultate, nominovani su za prestižnu SAM Godišnju nagradu.

Kriterijumi za izbor ovogodišnje nagrade u kategoriji mladi menadžer su bili:

  1. Odgovor na COVID-19 unutar firme
  2. Inicijativa i inovativnost
  3. Društvena odgovornost
  4. Razvoj i vođenje tima, motivacija tima
  5. Poslovni poduhvat godine
  6. Ekonomski rezultati (finansijski rezultati i tržišna pozicija), posebno u kontekstu specifičnih okolnosti za sektor iz kog dolazi.

Sve informacije o nominovanim članovima u kategoriji "Mladi menadžer godine 2020" možete pročitati na linku

Nominovani za SAM Mladog menadžera 2020.godine su:

  1. Dragana Milanović, osnivač i direktor, Roberto Baressi
  2. Ivan Đolić, Direktor, BE-terna d.o.o. Beograd
  3. Ivan Pribićević, direktor, Simplify
  4. Nemanja Mališić, CEO, Intelisale

 

Članovi SAM-a mogu glasati za svoje kandidate preko sledećeg linka.

Predstavljamo vam nominovane:

 

1. Dragana Milanović, osnivač i direktor, Roberto Baressi

Video pogledati na linku.

2020. godina  predstavlja veliki izazov u poslovanju firme Roberto Baressi jer je ta industrija doživela veliki udarac, pa su morali prilično brzo da reaguju i uđu u velike transformacije na više nivoa. Prvi njihov odgovor na Covid situaciju bio je taj da se maksimalno obezbedi bezbednost  zaposlenih u maloprodajnim objektima, kao i bezbednost klijenata, jer bi obe strane  ličnim kontaktom bile potencijalno ugrožene, tako da su i pre proglašenja vanrednog stanja, zatvorili radnje koje su bile autonomne (koje nisu u okviru Tržnih centara) i prebacili poslovanje na online koliko je to bilo moguće. Ujedno su i lično kontaktirali klijente i obezbeđivali dostavu na adresu, tako da su ispoštovali sve porudžbine bez dužih čekanja. Na taj način sačuvali su i zdravlje zaposlenih, a ujedno i omogućili klijentima da budu blagovremeno usluženi. Obzirom da je prva reakcija većine ljudi u timu bila strah i panika, bili su sa njima na svakodnevnim online sastancima, trudili se da ih obaveštavaju o svim daljim koracima i osigurali puna novčana primanja.

 

2.  Ivan Đolić, direktor, BE-terna d.o.o Beograd

Video pogledati na linku.

Ivan Đolić se nalazi na poziciji direktora u kompaniji BE-terna d.o.o. Beograd i član je menadžment borda kompanije BE-terna Adriatic koji je zadužen za Jadransku regiju. Na tržištu Slovenije, Hrvatske i Srbije, kompanija BE-terna je dobro poznata javnosti kao ADACTA. Krajem 2019. godine, naziv ADACTA odlazi u penziju zato što dolazi do akvizicije od strane austrijske grupacije BE-terna. Njegov veliki doprinos se ogledao u tome što je u ime cele Adriatic regije vodio jedan od glavnih procesa migracije gore dve navedene kompanije. Nakon osam meseci procesa migracije, celokupno poslovanje grupacije BE-terna Adriatic je uspešno pripojeno austrijskoj grupaciji. Pomenuto predstavlja jedinstveno iskustvo za Ivana, a najveći izazov na tom putu se ogledao u tome kako ujediniti veliki broj kompanija da funkcionišu kao jedan sistem, od dokumenata, procedura, načina rada, pa sve do izveštavanja.

 

3. Ivan Pribićević, direktor, Simplify

Video pogledati na linku.

Ivan Pribićević kao osnivač i direktor Simplify consulting-a je tokom ove turbulentne 2020-te godine, u kojoj je Simplify slavio drugu godinu poslovanja, uspeo da sačuva i proširi tim zaposlenih za preko 80%. Ivan je jedan od inicijatora razvoja automatizacije poslovnih procesa u Srbiji, primene mapiranja procesa i optimizacije kao ulaza u automatizaciju, prediktivne softverske modele i industrijsku automatizaciju. Poslovni prihodi kompanije u odnosu na 2019. godinu, porasli su za preko 150% što je za mikro kompaniju dobar rezultat, uzimajući u obzir uslove poslovanja u ovoj godini. Rast u domenu broja klijenata je konstantan i širenje na druga tržišta je u povoju.

 

4. Nemanja Mališić, CEO, Intelisale

Video pogledati na linku.

U 2020, Intelisale je bio ključni partner jednom broju svojih postojećih ali i novih klijenata, pošto se primarno bavi digitalizacijom i unapređenjem prodaje – od klasične (terenske), preko telefonske i trgovine putem digitalnih kanala, sve do integracije pametnih rešenja za komercijaliste uz planiranje ruta. Intelisale je razvio svoju sopstvenu IT platformu za optimizaciju svih kanala prodaje. Nemanja Mališić je uz kompaniju od samog početka i kao CEO zaslužan je za razvoj proizvoda, tima i tržišta. Intelisale je 2020. godinu započeo sa novim klijentima i potpuno novom industrijom, tako da iako je godina bila jako nepredvidiva zbog COVID19, Intelisale odlučno proširuje svoj tim kako bi bio stabilna podrška postojećim, ali i novim klijentima. Zato se tim u 2020. proširio za 20 ljudi, skoro duplirao i sada broji blizu 40 IT stručnjaka i inženjera.