SAMIT 100 Biznis lidera jugoistočne Evrope

25.09.2018.

POSTANI ČLAN

Ministri iz regiona na Samitu100

Dokle se stiglo u realizaciji regionalnih projekata pokrenutih prethodnih godina na Samitu100, i kakvi rezultati zaista mogu da naprave razliku, razgovaraće Siniša Mali, ministar finansija Vlade Republike Srbije, Kocho Angjushev, zamenik premijera Republike Makedonije i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, na panelu sa biznis liderima jugoistočne Evrope.

Na sedmom SAMIT100 biznis lidera specijalni gost biće Antonela Mei-Pohtler, iz Boston Konsulting grupe u okviru panela “Specijalni disruptivni digitalni dijalog”. Učesnici će moći da čuju i na koji način može da se zaustavi odliv mozgova i kako u regionu možemo jedni drugima da pomognemo da tržišta budu fleksibilnija, kad je u pitanju radna snaga i razmena stručnjaka.

Tokom dva dana, 1. i 2. oktobra, u hotelu Hajat, premijeri, ministri i stručnjaci iz regiona govoriće na najrazličitije teme, poput mobilnost rada, energetske održivosti, brendiranja regiona.

Ključna tema SAMIT100 biznis lidera biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Forum će ove godine otvoriti Stanka Pejanović, predsednica UO Samita100 i predsednica Srpske asocijacije menadžera i Alejandro Plater, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group.  

Sve informacije o programu i učesnicima možete pogledati na zvaničnom sajtu - https://summit100.org/