USAID - Šansa za novi početak

30.09.2016.

POSTANI ČLAN

Održan deveti sajam preduzetništva u Čačku

Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je u četvrtak, 29. septembra u Čačku na devetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

Sajam preduzetništva u Čačku, koji je organizovan u partnerstvu sa Gradom Čačkom, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja.

Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo uz podršku USAIDa uspeli da produžimo realizaciju projekta Šansa za novi početak, odnosno da odgovorimo na zahteve pojedinih lokalnih samouprava u Srbiji za održavanjem Sajma preduzetništva i u njihovom gradu. Verujem da će predstavljene preduzetničke ideje inspirisati i ohrabriti mnoge građane Čačka da se odluče za bavljenje privatnim biznisom“, kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Sajam je zvanično otvorio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji se tom prilikom zahvalio organizatorima sajma i istakao značaj podrške preduzetništvu.

Pored predstavnika SAM i DNA Communications, na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili i Gorana Tanasković, direktorka RPK Kraljevo OJ Čačak i Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

Video sa sajma preduzetništva možete pogledati OVDE.

Šansa za novi početak“ je projekat koji sprovodi SAM sa agencijom DNA Communications i uz finansijsku pomoć USAIDViše informacija o projektu nalazi se na sajtu www.novipocetak.org.rs, kao i na Facebook stranici.