USAID - Šansa za novi početak

17.11.2016.

POSTANI ČLAN

Održana završna konferencija projekta „Šansa za novi početak“

U Beogradu, 16. novembra 2016. godine, Srpska asocijacija menadžera (SAM), DNA Communications, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i predstavnici Vlade Srbije obeležili su završetak projekta „Šansa za novi početak“ i proslavili njegov uspeh i pozitivan uticaj na preduzetnički duh u Srbiji.

„Šansa za novi početak“ je projekat koji je trajao 22 meseca tokom kojih je podsticao preduzetničke incijative u Srbiji. Projekat je predstavio 200 preduzetničkih inicijativa na Sajmovima preduzetništva održanim 11 gradova i regiona u Srbiji - u Nišu, Kruševcu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Beogradu, Čačku, Valjevu i Novom Pazaru. Sajmovi su obezbedili za posetioce ideje za ulaganje, predavanja i relevantne informacije o preduzetništvu. Projekat je sproveden u saradnji sa organizacijom ENECA, Privrednom komorom Srbije (PKS) i regionalnim privredenim komorama u Srbiji, Ministarstvom privrede, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i mnogobrojnim lokalnim organizacijama.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izrazio je zadovoljstvo što je ovaj projekat podžao veliki broj nacionalnih i lokalnih organizacija, koje su zajedno radile u cilju podizanja svesti o preduzetništvu u Srbiji. „U prethodnih 15 godina, SAD su preko USAID-a uložile preko 350 miliona dolara u podsticanje ekonomskog razvoja Srbije. Tokom „Godine preduzetništva“ u Srbiji, SAD su posebno ponosne što su doprinele naporima Vlade Srbije da podstakne preduzetništvo kao ključni faktor održivog ekonomskog rasta“, naglasio je on. 

„Veoma nam je bilo drago da posetimo 11 gradova širom Srbije u prethodnih godinu dana i podignemo svest o preduzetništvu i nadamo se da su naši sajmovi pružili dodatnu motivaciju malim preduzetnicima da zakorače u svet biznisa“ rekla je Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM.

Direktor agencije DNA Communications Dejan Ranđić istakao je da je u proteklih godinu dana uložena velika energija u projekat i zahvalio se svima koji su doprineli njegovom sprovođenju. „Iskustva pokazuju da Srbija ima veliki potencijal za razvoj preduzetništva i ekonomski razvoj, da su građani Srbije veoma zainteresovani za preduzetništvo i da je svest o preduzetništvu u Srbiji na višem nivou nego što je to bilo pre nekoliko godina“, dodao je Ranđić.

Više informacija o projektu „Šansa za novi početak“ nalazi se na sajtu www.novipocetak.org.rs, kao i na Facebook stranici.

Prezentaciju projekta možete preuzeti OVDE, a video prezentaciju možete pogledati OVDE.