Home  ::  SAM Akademija  ::  Misija i Vizija

Misija i Vizija

MISIJA

Naša misija je da u Srbiji i regionu promovišemo nedogmatsko okruženje za razvoj i učenje koje spaja ljude, iskustvo i ideje iz razičitih sfera poslovanja, aktivira promene i pomaže organizacijama u njihovoj transformaciji i napredovanju kroz edukaciju menadžmenta.

SAM Akademija razvija odgovorne, razborite lidere i preduzetnike koji svojim načinom rukovodjenja, organizacijama i kompanijama donose dodatnu vrednost i prosperitet.

VIZIJA

Napredovanje kroz različite ideje
Otvoreni smo i poštujemo različitost u mišljenjima, učimo kroz razmenu ideja i iskustva.

Nezavisnost kao vodeći princip 
Verujemo da je intelektualna sloboda nezavisna i autonomna u našim finansijskim, institucionalnim i akademskim planovima i procesima odlučivanja.

Relevantnost i primenljivost naučenog

Pozdravljamo različitost u metodologijama i načinima prenošenja znanja u kojem ni jedna škola, princip ili metodologija neće dominirati. Ono što je važno je efikasnost i uticaj na menadžment kao akademsku disciplinu i na poslovnu praksu.

Povezanost sa medjunarodnim poslovnim mrežama
Udružićemo se i sa medjunarodnim poslovnim mrežama da istražimo i proširimo poznavanje menadžmenta. Verujemo u snažnu ulogu poslovanja kao sile koja pokreće promene i vodi poboljšanju u ljudskom životu i radu.

Inovativni duh
Spremni smo na inovacije i eksperimente; preuzimamo rizik i rukovodimo se rezultatima naših aktivnosti.