Organi SAM-a
POSTANI ČLAN
Predsednik SAM-a
Dragoljub Damljanović
Dragoljub Damljanović

Dragoljub je svoju karijeru započeo sredinom devedesetih kao profesor u Politehničkoj akademiji u Beogradu. Ubrzo potom se kao elektroinženjer zaposlio u Elektrodistribuciji Beograd na mestu projektanta elektroenergetskih mreža, postrojenja i Javnog i dekorativnog osvetljenja. Projektovao je trafostanice, dalekovode i javno i dekorativno osvetljenje mnogih ulica i objekata. U 2002. godini postaje direktor javnog osvetljenja, dela EDB-a zaduženog za održavanje i upravljanje sistemom javnog osvetljenja grada Beograda.

Posle godinu dana, postaje direktor direkcije za planiranje i razvoj EDB-a. Tu rukovodi službama za planiranje razvoja distributivne mreže grada, projektovanja, tehničke dokumentacije, razvoja i kompletnih investicija EDB-a. Tih godina završena je realizacija nekoliko velikih investicionih objekata, kao kao i stotinak manjih trafostanica za poboljšanje napajanja potrošača u Beogradu.

Krajem 2004. prelazi u Schneider Electric. U tom preduzeću počinje kao prodajni inženjer, posle godinu dana postaje rukovodilac grupe za partnere, potom projektnog odeljenja i na kraju sektora za Energetiku. Od 2012. do 2016. radi na mestu generalnog direktora Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru. Na poziciju regionalnog direktora za energetiku i usluge u jugoistočnoj Evropi prelazi početkom 2016. godine.

Sredinom 2020. godine, Dragoljub dolazi na mesto Direktora prodaje za Smart Grid diviziju u okviru Schneider Electric-a, da bi u januaru 2021. preuzeo i ulogu Direktora Schneider Electric Razvojnog centra u Novom Sadu. Od osnivanja firme u Srbiji 2002, Schneider Electric je od troje zaposlenih izrastao u firmu koja ovde zapošljava preko 1000 zaposlenih. U Novom Sadu se nalazi centar za proizvodnju softvera za upravljanje elektrodistributivnim preduzećima za čitav svet, pokrenute su tri fabrike sa lokalnim partnerima koje Schneider Electric-ove proizvode plasiraju u region. Široka mreža parnera sa kojima Schneider Electric radi u Srbiji i Crnoj Gori predstavlja ključni razlog za dugogodišnji uspešan rad na lokalnom tržištu.

Od 2014, član je Upravnog odbora OTP banke (ex. Societe Generale) iz Beograda. U 2015. je postao predsednik upravnog odbora Francusko Srpske privredne komore. Od 2014. je član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera, a predsednik SAM-a postao je 2020. godine. Dobitnik je nagrade članova SAM-a za "Menadžera godine 2017" i priznanja "SAMPLE - Za promociju i razvoj liderstva među mladima 2018."

Rođen i odrastao u Beogradu, Aleksandrin muž, Đorđev otac. Pored porodice, uživa u proučavanju istorije, u dobroj muzici i u društvu prijatelja.

Upravni odbor

Upravni odbor je izvršni organ Udruženja koji se stara o sprovođenju ciljeva Udruženja.
Članovi Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera u mandatu 2020-2023, po abecednom redosledu:

Nadzorni odbor
Etička komisija

Etički kodeks ima za cilj da članovima Asocijacije kao i svim ostalim menadžerima Srbije približi širok spektar etičkih načela i standarda po kojima će se upravljati u njihovim profesionalnim životima i koji će im pomoći u svakodnevnom odlučivanju i situacijama suprostavljenih interesa.