Ostale aktivnosti

21.07.2009.

POSTANI ČLAN

Praznik vina i hrane za članove Srpske Asocijacije Menadžera, 16.05.2008, Hotel Holiday Inn Beograd

U petak, 16.maja 2008, članovi Srpske Asocijacije Menadžera su sebi i svojim prijateljima priredili fantastičan poklon – praznik vina i hrane u hotelu Holiday Inn u Beogradu (www.holiday-inn.co.yu). Tim je bio pobednički, predvođen Đurom Tošićem, wine managerom firme Tody GH, čovekom koji je „rođen“ u dalmatinskim vinogradima i koji je ceo svoj život okružen pričama o vinima, koje još kako ume drugima da prenese. Sajajno se dopunjavao sa Ivanom Markov i Mirjanom Jevtić iz Vinovaka, koje su znale da naprave izuzetno dobar izbor vina, a tim Thomasa Pavlovića i Ivane Tejić iz hotela Holiday Inn je bio pravo iznenađenje za sve prisutne ( Što imaju kuvare !)

Dvojac Vinovak d.o.o. (www.vinovak.com) i Tody GH d.o.o. (www.todygh.co.yu ) se sjajno dopunjavao, jer je Vinovak okrenut evropskim, prvenstveno francuskim vinima, a Tody GH „prekomorskim“, najčešće čileanskim i australijskim vinima. Korist od ove sjajne simbioze imali su članovi Srpske Asocijacije Menadžera.

Gosti su uživali u lepim pričama, dobrim vinima i hrani, a danima iza ovog skupa u glavama će ostati priče o najboljoj vinovoj lozi za vina koja mora da rađa u teškim uslovima (da se pati !), o besmislenosti onog čuvenog rituala kada „poznavaoci“ vina mirišu pampure da bi ocenili kvalitet, borbi da se vino ne ukvari i zaštiti od kiseonika, hlađenju, američkim korenima i evropskim stablima kao dobitnoj kombinaciju u ovim decenijama, šansama srpskih vinarija, o špriceru, bevandi, načinu čuvanja vina ....

A pilo se i jelo :

Henkell Trocken sa mariniranim jagodama sa balzamikom i svežom nanom, Cellier Des Dauphins Rose sa mariniranim lososom Teryaki serviranim na brioš hlebu i salatom od mediteranskog pečenog povrća na crnom tostu, Cellier Des Dauphins Blanc sa tartaletama sa pilećom salatom prelivenom koktel sosom i mariniranim listom u krem sosu od kapara i ringlica, Los Vascos Chardonnay sa dimljenom ćuretinom i pikantnom salatom od tikvica, uz rolovane špargle u parma pršuti, Cellier Des Dauphins Rouge uz gauda sir sa tostiranim bademima i orasima i gorgonzolom mus serviranom na hlebu sa paprikom, Los Vascos Cabernet Sauvignon sa goveđim mini medaljonom sa korom od crnih maslina i mariniranim jagnjećim ražnjićima sa grilovanim plavim patlidžanom, Malesan Medoc sa Čili biftekom i pikantnom salatom od jabuka i pečenih paprika, kao i srnećim karpaćom sa listićima parmezana i pestom od brokolija, kao i Reserva Malbec uz mini sufle od crne čokolade. (Nije preporučljivo čitati ovaj pasus u vreme ručka, jer budi sokove !)

eKapija je ovog puta bila prisutna i sa svojim photo timom, pa pogledajte kako je to sve izgledalo : 

(početak)

 (Andrea Sušič i Ivana Markov)


 (Milena, studentkinja na praksi u SAM-u)(Milica Đukić, ni u petak u 14:30 - bez mobilnog)

(Milan Knežević na ozbiljnom zadatku) 

 (Đuro Tošić)

(testiranje boje) (pažljivi degustatori)