SAM Godišnja nagrada

05.11.2019.

POSTANI ČLAN

Nominovani u kategoriji: Mladi menadžer godine 2019

Mladi menadžeri do 35 godina koji su prepoznati unutar i van svoje kompanije kao osobe od integriteta i ugleda i koji su u 2019. godini ostvarili posebne poslovne rezultate, nominovani su za prestižnu SAM Godišnju nagradu.

Kriterijumi za izbor ovogodišnje nagrade u kategoriji mladi menadžer godine su bili:

  • Inicijativa i inovativnost
  • Ekonomski rezultat
  • Društvena odgovornost
  • Razvoj članova tima
  • Poslovni poduhvat godine

Nominovani za SAM Mladog menadžera 2019 godine su:

1.      Aleksandar Vučić, predsednik , CarGo Technologies

2.      Aljoša Aleksić, izvršni direktor, Galens

3.      Bojan Munjiza, menadžer prodaje, Transfera

4.      Dragana Milanović, vlasnica i direktorka, Roberto Baressi

5.      Kruna Gavović, suvlasnik i direktor The Lean Six Sigma Company CEE, direktor marketinga i Akademije TMS CEE

6.      Miloš Milisavljević, CEO, Strawberry Energy

 

Članovi SAM-a mogu glasati za svoje kandidate preko sledećeg linka.

Predstavljamo vam nominovane:

ALEKSANDAR VUČIĆ, PREDSEDNIK , CARGO TECHNOLOGIES

Kao predsednik Udruženja građana „CarGo“, sa svojim timom, uspeo je da napravi održiv i stabilan biznis model koji je od koristi svim članovima Udruženja. Najveća motivacija za rad mu je saznanje da od CarGo aplikacije trenutno živi više od 4.000 pružaoca usluge u Beogradu, dok je neprestano koristi više od 750.000 korisnika u Beogradu.

Pomak u poslovnom rezultatu je rast u broju CarGo usluga od preko 10.000 % u periodu januar 2018. do oktobar 2019. To je i više nego dovoljan dokaz o rastu kompanije CarGo i Udruženja CarGo i značaju koji CarGo ima u srpskoj privredi. Ključne stvari koje su urađene u tekućoj godini su diverzifikacija klasa u aplikaciji, nabavka novih automobila, kao i uvođenje usluge za osobe za invaliditetom. Zacrtani ciljevi za ovu i sledeću godinu su reinvestiranje profita u nabavku novih automobila, poboljšanje softvera kao i u marketing.

Kao odgovoran predsednik najvećeg Udruženja u Srbiji, daje lični primer time što nekoliko puta sedmično radi kao pružaoc usluge i time motiviše naše pružaoce usluge da rade i zarade više. Smatra da previše vremena u zatvorenoj kancelariji vremenom zamagljuje realnost i ličnim iskustvom želi da utvrdi kakvo je pravo stanje na terenu, kako bi unapredio kvalitet usluge, a time uticao i da članovi Udruženja budu zadovoljni i ispunjeni poslom koji obavljaju.

Više informacija pročitajte na linku.

ALJOŠA ALEKSIĆ, IZVRŠNI DIREKTOR, GALENS

Kao svoj poseban doprinos kompaniji sa ponosom ističe rukovođenje i sklapanje ugovora o zakupu u poslovnoj zgradi Palata Pupin sa jednom od najvećih svetskih kompanija Continental Automotive, gde se nalazi njihov razvojni centar IT inženjera.

Sam proces od “ideje do realizacije” trajao je nešto više od 18 meseci izuzetno detaljnih pregovora, od inicijalnog sastanka do sklapanja ugovora o zakupu cca. 7.000 m2 za prvu fazu. Bio je zadužen za svaki kontakt od prvog ulaska potencijalnog partnera do poslednjeg parafa na ugovoru - svaki detalj ugovora, svaki m2, fit out i opremanje poslovnog prostora, pa do sklapanja ugovora o održavanju tj. Facility ugovora bio je direktno komuniciran sa Aljošom, kako se ne bi gubile informacije u procesu.

Više informacija pročitajte na linku.

BOJAN MUNJIZA, MENADŽER PRODAJE, TRANSFERA

U prošloj godini je sa svojim kolegama definisao ogroman broj uspešnih inicijativa, a navodi neke od njih u kojima je direktno učestvovao:

  • Kreiranje sektora zbirnog transporta (LTL Department)
  • Potpisivanje ugovora sa drugim međunarodnim špedicijama
  • Uspostavljanje saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu
  • Poseta sajmu logistike u Minhenu
  • Proces javnog nagrađivanja zaposlenih

Transfera je u 2017. godini imala godišnji prihod od 19 miliona evra, dok je 2018. godinu završila sa prihodom od 28 miliona evra. Veliku zaslugu u ovom procesu ekonomskog rasta rezultata ima sektor prodaje koji je formiran tek početkom 2018. godine.

Više informacija pročitajte na linku.

DRAGANA MILANOVIĆ, VLASNICA i DIREKTORKA, ROBERTO BARESSI

Draganina menadžerska priča ujedno je i preduzetnička porodična priča koja krenula je pre 7 godina, kada je donela odluku da krene putem privatnog posla - a ujedno i ponovo pokrene nešto što je predstavljalo deo porodičnog nasleđa sa svega 3 zaposlena na početku. Danas, nakon 7 godina postojanja, brojniji su u svakom aspektu – imaju 30 zaposlenih (što direktno zaposlenih, što preko agencija) sa tendencijom širenja i 5 prodajnih lokacija u Beogradu.

Osim radnji koje su direktni kanali prodaje, sa tendencijom novih otvaranja, ponosna je što su ostvarili saradnju sa velikim korporativnim klijentima, poput Raiffeisen banka Srbija, OTP banka, Erste banka, Naftna industrija Srbije, Dunav Osiguranje, Falkensteiner hotel, MTL Crna Gora i dr.

Poseban izazov za nju je predstavljala činjenica da motiviše i zadrži radnu snagu iz tekstilnog sektora, koji je sticajem loših okolnosti u nekada tekstilnoj sredini velikih društvenih firmi, doživeo potpuni kolaps. Potrudili su se da unaprede stručnost kao i da zaposle mlade ljude i tako podmlade kolektiv – angažovali su eksterne stručnjake koji su mogli da rade sa našim stručnim licima. Osim toga, ove godine su po prvi put ostvarili saradnju sa Višim tekstilnim školama, gde mladim ljudima koje interesuje njihov vid proizvodnje, nude praksu, usavršavanje, stipendiranje i na kraju stalno zaposlenje u timu.

Više informacija pročitajte na linku.

KRUNA GAVOVIĆ, SUVLASNIK I DIREKTOR THE LEAN SIX SIGMA COMPANY CEE, DIREKTOR MARKETINGA I AKADEMIJE TMS CEE

Kruna je preduzela inicijativu za podizanje vidljivosti brenda TMS. Preduzevši niz marketinških akcija – kroz intervjue za ugledne časopise, elektronske kampanje, kao i organizovanje konferencije „Šta jedemo“, TMS je postigao značajno podizanje vidljivosti. Kao direktor TLSSC CEE, tržišno je iskomunicirala brend i usluge kompanije.

Za vreme Kruninog angažmana, TMS je povećao promet sa 1,5 m. EUR na oko 2,1 m. EUR u 2019. TLSSC CEE je ove godine u Srbiji više nego udvostručila promet, što je najviše povećanje u zemljama gde TLSSC posluje. Family Friendly Enterprise koncept je uveden kod tri velike kompanije u Srbiji, a počela je da ga primenjuje i TMS, gde zaposleni imaju tretman kao i klijenti – najbolji mogući.

TMS ima dugoročni plan razvoja svakog zaposlenog. Eksperti prisustvuju i razmenama iskustva, Calibration sastancima i drugim formama u inostranstvu i ta znanja prenose kolegama. TLSSC CEE je organizovala prvu konferenciju o Lean Six Sigma u ovom delu Evrope, kojoj su prisustvovali vodeći eksperti iz Amerike, Holandije i sa Bliskog Istoka, uz oko 150 vodećih kompanija, a po prvi put je organizovana i „degustacija“ koncepta. Ove godine je zbog dobrih rezultata TLSSC CEE dobila proširenje franšize i Partner meeting će prvi put biti održan van Holandije, i to u Beogradu.

Više informacija pročitajte na linku.

 MILOŠ MILISAVLJEVIĆ, CEO, STRAWBERRY ENERGY

Miloš je osnovao Strawberry Energy (SE) pre 8 godina sa idejom da napravi Solarni punjač za mobilne telefone. SE je danas vodeća Smart City tehnoloških kompanija, fokusirana na razvoj tehnoloških rešenja za pametne gradove. Glavni proizvod je “pametna klupa”. SE je pionir i u domenu poslovnih inovacija jer je sa svojim biznis modelom u Londonu, postao prva Smart City tehnološka kompanja koja nudi pametnu gradsku infrastrukturu.

Miloš je od nule napravio kompaniju koja uspešno posluje u preko 20 zemalja, sa predstavništvom u Londonu i Beogradu. Firma konstantno pokazuje rast u broju zaposlenih, investicija, prometa, većih prihoda i veću tržišnu zastupljenost. SE je u Q3 2019 imala najbolje poslovno rezultate do sada, sa 150% rasta u odnosu na prethodni kvartal i 220% rasta u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je Miloš sa timom prošao kroz sve faze rasta i razvoja kompanije, dao je primer kako je u stvaranju i razvoju sistema nekada potrebno da svako nosi više šešira i radi različite poslove i ima više odgovornosti. Dodatno, pristup radu “za svaki problem postoji rešenje” je moto kojim se Miloš vodi i koji je postao glavna vrednost svih zaposlenih zbog Miloševog ličnog zalaganja.

Više informacija pročitajte na linku.