Saradnja sa institucijama

01.12.2021.

POSTANI ČLAN

EKOF & SAM Business Talks podcast - Rade Rakočević, Senzal capital

Nova epizoda EKOF & SAM Business Talks podcasta dala nam je priliku da razgovaramo sa Radetom Rakočevićem, vlasnikom Senzal capital i franšize Moritz Eis sladoleda za Srbiju. Rade je jedan od osnivača i aktuelni predsednik Skupštine Srpske asocijacije menadžera.

Sa Radetom smo razgovarali o preduzetništvu, kao i počecima profesionalne karijere, a pitali smo ga i gde leži strast u poslu kod mladih ljudi i šta je ključno za uspeh dobrih startup kompanija. Razgovarali smo i o još jednoj velikoj Radetovoj ljubavi, a to je Wealth Management, ali i o još mnogim zanimljivim temama iz profesionalnog i ličnog ugla.

Poslušajte novi podcast, večeras od 20h,  na YouTube kanalu SAM-a klikom ovde.

Rade Rakočević je magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pored navedenih akademskih zvanja, Rade poseduje licencu brokera za trgovanje na finansijskog tržištu u Republici Srbiji i licencu za obavljanje poslova investicionog menadžmenta u Republici Srpskoj. U 2002. godini, bio je na studijskom boravku na Njujorškoj berzi akcija.

Poslovnu karijeru započeo 1994. godine u „Credibel banci“, zatim prelazi u brokersko-dilersku kuću „M&V Investments“, na mesto zamenika direktora. U periodu od 2000-2007. godine, osnovao je brokersko-dilersku kuću „Senzal“, koja je u tom periodu konstantno bila u samom vrhu po ostvarenom prometu i broju transakcija na Beogradskoj berzi. Od 2007. godine, vlasnik je društva za investiranje „Senzal capital“ koje se bavi investiranjem na tržištima kapitala u Srbiji i inostranstvu, kao i ulaganjima u privatne srpske kompanije.

Rade Rakočević je jedan od osnivača SAM-a i predsednik Skupštine, član Upravnog odbora Beogradske otvorene škole, član Upravnog odbora Trag fondacije, član Nadzornog odbora Intersport ISI, osnivač Kluba američkog fudbala Novi Beograd. Oženjen je i ima četvoro dece.

Domaćin podkasta je Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Sve podcast epizode SAM-a, možete preslušati na platformama:

Google Podcasts

Apple Podcast

Podcast.rs

Spotify

Deezer

Pocket Casts

Sounder.fm

Stitcher

Castbox

Podcast Addict