USAID - Šansa za novi početak

23.05.2016.

POSTANI ČLAN

Održan 7. sajam preduzetništva u Užicu

U petak 20. maja, 2016. godine predstavljeno je oko 200 preduzetničkih inicijativa u Užicu na Sedmom sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

 

Sajam preduzetništva u Užicu, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Užice i lokalnom upravom Užica, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra.

Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko dvadeset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

„Ljudi koji razmišljaju o ulasku u svet preduzetništva, obično se kolebaju imaju li dovoljno hrabrosti, znanja, kapaciteta, novca. Danas smo želeli da im pomognemo u toj odluci, da im prenesemo naša znanja i iskustva i pokušamo da odgovorimo na sva njihova pitanja. Nadam se da su na današnjem sajmu građani Užica i okoline prepoznali svoju novu poslovnu šansu“, kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Pored predstavnika projekta „Šansa za novi početak“, sajam su otvorili gradonačelnik Užica Tihomir Petković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i predsednik Regionalne privredne komore Užice Rade Ljubojević.

Video snimak sa sajma možete pogledati ovde.

Šansa za novi početak“ je projekat koji sprovodi SAM sa agencijom DNA Communications i uz finansijsku pomoć USAIDViše informacija o projektu nalazi se na sajtu www.novipocetak.org.rs, kao i na Facebook stranici.