Saradnja sa institucijama

Saradnja sa institucijama

Kroz otvoreni i konstruktivni dijalog sa relevantnim institucijama, doprinosimo unapređenju poslovne klime u Srbiji, pokrećemo društveno odgovorne teme i radimo na jačanju regionalne saradnje.

Žene za žene - konferencija magazina


22.12.2022

„Blic žena“, najtiražniji i najčitaniji magazin u Srbiji, povodom 18 godina postojanja organizovao je konferenciju „Žene za žene“. Cilj ovog stručnog skupa je da se vidi kakav je položaj žena danas.

DELEGACIJA SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA POSETILA NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U NIŠU


18.11.2022

Veoma je važno da je SAM kao asocijacija koja okuplja najznačajnije predstavnike poslovnog života u našoj zemlji posetila NTP Niš, kako bi se članovi SAM-a upoznali sa tamo prisutnim inovativnim kompanijama i startapovima, kao i sa svim mogućnostima koje pruža ovaj Park i na taj način uspostavili platformu za buduću međusobnu saradnju – zaključak je posete predstavnika Srpske asocijacije menadžera Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Poseta Državnom data centru u Kragujevcu!


10.06.2022

Delegacija Srpske asocijacije menadžera u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, posetila je Državni data centar u Kragujevcu, koji je otvoren krajem 2020. godine.

Saradnja sa Fakultetom organizacionih nauka


09.12.2021

U četvrtak, 09.12, Srpska asocijacija menadžera, potpisala je sporazum o saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu.

Sastanak Srpske asocijacije menadžera i Asocijacije menadžera Crne Gore


17.05.2021

Predstavljeni rezultati Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za Srbiju za 2019


09.10.2019

Srbija je ostvarila napredak u osam oblasti na Listi globalne konkurentnosti prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma za 2019. godinu. Vrednost Indeksa ostala je nepromenjena, a prema listi Svetskog ekonomskog foruma, Srbija se nalazi na 72. mestu. Zvanične rezultate Indeksa globalne konkurentnosti (IGK) Svetskog ekonomskog foruma objavili su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN), uz podršku USAID projekta Saradnja za ekonomski razvoj.

Tradicionalni sastanak Srpske asocijacije menadžera i Fiskalnog saveta Srbije


17.05.2019

Kakva su makroekonomska i fiskalna kretanja i koji su očekivani trendovi u 2019. godini, kojim merama Srbija može pokrenuti provredni rast i koje su mogućnosti finansiranja malih i srednjih preduzeća – bile su glavne teme tradicionalnog godišnjeg sastanka Srpske asocijacije menadžera i Fiskalnog saveta Srbije.

Održan sastanak Srpske asocijacije menadžera i Poreske uprave


12.04.2019

Privreda pokazala da želi dijalog i rad na unapređenju poslovnog okruženja

Digitalna reforma u funkciji biznisa


13.03.2019

O digitalnoj reformi u funkciji biznisa sa članovima SAM-a razgovarali su Dragana Stanojević, zamenik direktora USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoj, Nenad Paunović, savetnik za digitalizaciju u Vladi Srbije i Milan Dobrijević, rukovodilac grupe za Digitalnu agendu u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Srbija napredovala na svetskoj listi konkurentnosti


17.10.2018

Srbija je napredovala za 5 mesta i rangirana je na 65. mestu na Globalnoj listi konkurenosti prema izveštaju Svetskog ekonomskog foruma za 2018. godinu. Zvanične rezultate Indeksa globalne konkurentnosti (IGK) Svetskog ekonomskog foruma objavili su Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN).

Svečano otvoren sedmi Samit100


03.10.2018

Na otvaranju Samita 100 lidera učestvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Srpske asocijacije menadžera i predsednice UO Samita 100 Stanka Pejanović, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group Alejandro Plater, kao i viši savetnik Boston Consulting Group Antonella Mei-Pochtler.

Presek prvog dana Samita100


03.10.2018

Na panelu koji je posvećen digitalnom dijalogu u okviru prvog dana SAMITa 100 biznis lidera rečeno je da će investicije privrednika u digitalnu transformaciju imati trajnu vrednost pošto će sve više biti izražena u društvu, kao i da u tom procesu nema povratka nazad. Na otvaranju panela, putem video veze, obratila se Maria Gabiel, Evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.

Uspešno završen sedmi Samit100 biznis lidera jugoistočne Evrope


03.10.2018

Sedmi po redu Samit100 biznis lidera uspešno je završen plenarnim panelom na kome su učestvovali Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i Kočo Anđušev, potpredsednik Vlade Republike Makedonije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predstavnici Samit100 regionalne inicijative razgovarali o daljem jačanju regionalne saradnje


07.02.2018

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, primila je članove Upravnog odbora SAMIT100 biznis lidera jugoistočne Evrope u utorak, 6. februara 2018. godine. Premijerka Srbije i članovi UO SAMIT100, razgovarali su o značaju daljeg poslovnog povezivanja kao i o projektima koji su pokrenuti u cilju jačanja ekonomske saradnje u regionu.