Liderstvo u remote i hibridnom okruženju

Vladimir Kelava održao novo predavanje u SAMu.


Datum: 06.Jun.2024


U prostorijama SAMa organizovano je predavanje pod nazivom "Liderstvo u remote i hibridnom okruženju", u četvrtak, 6. juna. Ovaj događaj okupio je menadžere i profesionalce zainteresovane za unapređenje veština upravljanja i kolaboracije u virtuelnom okruženju. Predavanje je održao Vladimir Kelava, stručnjak sa više od 12 godina iskustva u svetu razvoja softvera. Vladimir je radio kao softverski inženjer, vođa tima, Scrum Master i Agile Coach, sa tehničkim predznanjem i velikim iskustvom vođenja timova za razvoj softvera. 

Kolaboracija i komunikacija na daljinu predstavljaju jedne od glavnih izazova za remote i hibridne timove. Tokom predavanja, Vladimir je istakao važnost istraživanja i prihvatanja novih načina saradnje, izgradnje poverenja i povećanja zajedništva. On je naglasio da u remote i hibridnom okruženju nije dovoljno samo prenositi iste strukture i pristupe koji su korišćeni u fizičkom okruženju. Ključ za uspeh leži u kreiranju sistema i radnih procesa koji omogućavaju timovima da ostvare svoj potencijal i postignu uspeh.

Vladimir je takođe govorio o unapređenju transparentnosti, postavljanju jasnih očekivanja i definisanju kriterijuma uspeha. On je podelio strategije za produktivne online i hibridne sastanke, prevazilaženje mentaliteta "out of sight, out of mind", i povećanje osećaja zajedništva i grupne kohezije u timovima.

Sponzori