Mentorska konferencija 7. generacije

Mentori i mentiji 7. generacije Mentorskog programa SAMa predstavili su svoja iskustva i rezultate na Mentorskoj konferenciji.


Datum: 04.Nov.2022


Mentorski program SAMa pokrenut je 2015. godine i od tada je blizu 300 menadžera prošlo kroz njega. Mnogi članovi SAMa uzimaju ulogu mentora/savetnika/prijatelja iz godine u godinu i nesebično dele svoje znanje i vreme sa mladim članovima SAMa.

Na Mentorskoj konferenciji, koja predstavlja krunu Mentorskog programa, učesnici dele novostečeno znanje i veštine koja su stekli tokom prethodnih devet meseci.

Za uspešnost programa zaslužni su i naši partneri, a posebna zahvalnost ide Dušanu Basalu zahvaljujući kome je ovaj program i pokrenut.

Pre dve godine, Dušan je pokrenuo "Talks and Folks", agenciju za mentore i govornike koja okuplja profesionalce različitih profila i ekspertiza spremne da prenesu svoje znanje i podele svoja iskustva širom sveta, a koja je partner Mentorskog programa.

Na Mentorskoj konferenciji, obratili su se predstavnici sponzora 7. Mentorskog programa i izneli svoje utiske zašto veruju u mentorstvu, Neda Lazendić, Country Manager, WindVision Development, Srđan Tomašević, CEO, Roaming Towers i Nemanja Nikolić, Menadžer za razvoj poslovanja, Assert.

 

Specijalni gost Mentorske konferencije bio je “Talks and Folks” mentor, Ivan Minić, konsultant u oblasti razvoja poslovanja i preduzetnik, prepoznatljivo lice i glas Pojačala. Ivan, kako kaže o sebi, se više od 20 godina “klacka” između marketinga i tehnologije, pokušavajući da pronađe nove načine kako ove dve oblasti mogu da se iskoriste u razvoju poslovanja malih preduzeća. Osnovao je Burek.com, MojaPijaca.rs, MojaFirma.rs, predaje na Fakultetu za medije i komunikacije, i već 10ak godina piše i priča o marketingu, preduzetništvu, tehnologiji i svemu što ih povezuje, a sada na spisak tema dodaje i mentorstvo.

Ivan je Talks and Folks mentor godinu i po, a na Mentorskoj konferenciji dao je svoje viđanje važnosti mentorstva i koje vrste podrške možete dobiti u ovom procesu.

Nakon uvodnih obraćanja, usledilo je predstavljanje mentorskih parova:

Manage the system not the people

Vladimir Kelava, Agile Coach, Seven Bridges i Nikola Lazić, Project manager, ATM Lazić

Kako uz mentorstvo pravimo razliku?

Marija Rašeta Vukosavljević, vlasnik, PR New Experience i Milena Milićević, osnivač i projektni menadžer, INAT centar

Mentorstvo: Pogled iz daljine u daljinu

Mirjana Matić, rukovodilac službe za kontroling, Tehnomanija

Smirenost u smaku sveta

Nataša Pavlović Bujas, osnivač i direktor, Blumen Group i Tamara Aleksić, osnivač i direktor, Tamban decor

Širom otvorenih očiju

Nikola Nikačević, Key Account Manager, Ibis Solutions

Budi hrabar da znaš destinaciju

Jelena Uzelac Vasić, Founder & CEO, What’s Next? i Dunja Ćurčić, menadžer za kulturološke razlike, Attune Consulting

Second or Last Generation?

Mihailo Janković, CEO, MK Group i Nikola Vučićević, Business Development Manager, Dexy Co Kids

Članovi SAMa na kraju su glasali za par koji je na najbolji način preneo svoj rad tokom mentorskog programa i izabrali Mihaila Jankovića i Nikolu Vučićevića koji su dobili vaučer za hotel SaintTen.

Prijave za 8. generaciju Mentorskog programa, počinju u januaru, 2023. godine.

Sponzori