SAM Akademija - Strategic Leadership

Strateško liderstvo na SAM Akademiji


Datum: 27.May.2023


U subotu, 27. maja, održano je predavanje Strategic Leadership u okviru modula Business CoreDobar lider je neko ko zna da pažljivo odabrani, kvalitetni ljudi u timu doprinose ostvarenju ciljeva kompanije,  poručili su na SAM Akademiji, Nebojša Mandić, experienced CEO in Logistics i član UO SAM-a, kao i Živorad Vasić, CEO  Kadena Properties, na temu Strateškog liderstva.


Koliko izlazak iz zone komfora doprinosi uspešnosti promena koje lideri realizuju?

Nebojša Mandić, experienced CEO in Logistics i član UO SAM-a

To je neophodno za postizanje uspeha jer nijedan veliki moreplovac to nije postao tako što mu je brod bio vezan u mirnoj luci, nego je morao da se otisne u nepoznato i onda je postao veliki kapetan i morepolovac na nekim uzburkanim okeanima i dubokim vodama. Tako isto je i u životu i poslu - ako želite da budete najbolja verzija sebe neophodno je da izađete iz zone komfora, jer su tada čula na oprezu, više je energije i posvećenosti nekoj ideji ili situaciji koju treba da rešavate i na taj način povećava se šansa za uspehom. 

Izjavu pogledajte na linku.Koje su 3 ključne stvari potrebne menadžeru da bi posao lider?

Živorad Vasić, CEO,  Kadena Properties

  • Prva i osnovna stvar za dobrog menadžera je da zna da delegira i svaki menadžer koji hoće da bude lider mora da zna da delegira i podeli posao adekvatnim saradnicima.
  • Druga stvar je da zna da komunicira, dakle da izabere dobre načine za komunikaciju sa saradnicima, što podrazumeva da postavlja otvorena pitanja, da pita svoje saradnike šta misle o nekom problemu, jer više očiju i više ušiju bolje razmišljaju i pronalaze bolja rešenja.

  • I treća stvar je da bude dobar čovek, bez toga ne može da bude uspešan lider! 

Izjavu pogledajte na linku.