SAM Gala 2022 uz podršku prijatelja

Najsvečaniji događaj, SAM Gala, održan je u utorak, 13. decembra u hotelu Hyatt Regency Belgrade.


Datum: 15.Dec.2022


Blizu 300 gostiju koji su činili kor srpske poslovne scene, predstavnici Vlade Srbije i medija, prisustvovali su dodeli prestižnog priznanja "SAM Godišnje nagrade". Ovaj poslovni "Oskar" odlikovala je filmska tematika i otvoren je impresivnim trejlerom koji je pojačao "holivudsku" atmosferu.

U glavnim ulogama bili su dobitnici godišnje nagrade, Menadžer godine, Mladi menadžer godine, Poslodavac godine i Društveno-odgovorna kompanija godine.

Naslovni sponzor SAM Gala 2022, bila je NLB Komercijalna banka.

Zvanicama se obratio Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banka, a zatim i dodelio nagradu najboljem Mladom menadžeru 2022, Milanu Matiću, CEO, DTS.

„Zahvaljujući svojoj kohezivnoj ulozi, Srpska asocijacija menadžera doprinela je da lakše prebrodimo sve izazove u ovom periodu. Kao što sam ponosan na sve zaposlene u NLB Komercijalnoj banci, koja je tokom 2022. izvela jednu od najzahtevnijih, ali i najuspešnijih integracija u regionu, tako sam ponosan i na sve koleginice i kolege menadžere koji su dobitnici prestižnih priznanja u različitim kategorijama. Čestitam im na ukazanoj časti, koja na najbolji način oslikava njihovo znanje, ekspertizu i posvećenost. Sve što su učinili na polju inovativnosti i održivosti poslovanja predstavlja zaista nešto posebno, na šta svi možemo da budemo ponosni”, rekao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Sponzori SAM Gale bili su Tehnohemija, Mozzart, Belodore, Johnnie Walker i Imperial Tobacco koji su se postarali da svečanost bude još glamuroznija kao i da dobitnici nagrada i gosti dobiju vredne poklone.

Tehnohemija, ime koje govori o tradiciji i iskustvu od 70 godina, sada sa novim dizajnom i novim, unapređenim, moćnim formulama, postavlja nove postulate iz oblasti kućne i bazne hemije. Srećni dobitnik na lutriji organizovanoj tokom ceremonije dodele nagrada, dobio je vaučer u iznosu od 10.000,00 rsd za kupovinu proizvoda Tehnohemije. Tehnohemija je pripremila vredne poklone i za sve ostale goste SAM Gale.

Kompanija Mozzart bila je u znaku fudbala i srećnom dobitniku poklonila je ekskluzivan poklon - dres reprezentacije Srbije. Dres je potpisan od strane svih reprezentativaca i stručnog štaba „orlova“. 

Belodore se pobrinuo za mirisne poklone. Pored poklona za sve goste, dobitnici u kategoriji Menadžer i Mladi menadžer godine, dobili su ekskluzivne parfeme ove kozmetičke kuće.

Takođe, u okviru lutrije, poklonjene su dve nagrade. Najsrećniji članovi u lutriji, dobili su Ekstre de Parfume, Kirke, Tiizana Terenzi od 100ml. Ova kolekcija je inspirisana putovanjima, emocijama i životnim iskustvima tri generacije porodice Terenzi. Danas iza brenda stoje brat Paolo, „nos” koji stvara mirisne kompozicije i sestra Tiziana, kreativna sila, odgovorna za kvalitet pakovanja i umetničku izradu svakog detalja. Proizvodnja se vrši ručno, a osim parfemskih ekstrakta, kuća Terenzi izrađuje parfimisane sveće i mirise za kuću, koji se mogu naći na pažljivo odabranim lokacijama širom sveta.

Brend Johnnie Walker pobrinuo se da svi gosti uživaju u njihovim pićima i koktelima, na After Party-ju ali je zahvaljujući njima, SAM Gala imala i humanitarni aspekt. Članovi SAMa odlučili su da donaciju brenda Johnnie Walker u iznosu od 300.000 rsd, dobije humanitarna organizacija Belhospice.

Imperial Tobacco sa brendom Davidoff doprineo je glamuroznom izgledu SAM Gale svojom blistavom postavkom i poklonima za sve goste.

Sponzori SAM Gale bile su i kompanije članova UO SAMa, Atlantic Group, MikroElektronika, Grand Residences (MK Group), AIGO, Schneider Electric, DNA Communications, Orion telekom kao i SmurfitKappa.

Sponzor MK grupa nagradila je najboljeg mladog menadžera boravkom u svom hotelu Grand Kopaonik, 7 dana za 2 osobe, noćenje sa doručkom, uz uključeno korišćenje spa centra i parkinga. 

SAM Gala 2022 podržali su i Confiva i Adriatic Spirits. Confiva je kompanijama dobitnicima priznanja za Poslodavca godine i Društveno odgovornu kompaniju godine, Generali Srbija i OTP banka, poklonila vaučer za besplatni online event za 500 učesnika na Confivi u 2023. godini. Kompanija Confiva nudi inovativnu softversku platformu za virtuelne događaje, koja korisnicima omogućava kompletno rešenje za održavanje različitih virtuelnih i hibridnih događaja. Adriatic Spirits poklonila je Menadžeru godine, Jeleni Galić, Saradžišvili EXTRA Special Reserv. Ovo piće nastalo je od jedinstvenih Gruzijskih sorti grožđa i ima sve karakteristike brendija visokog kvaliteta, a  mnogo godina provedenih u hrastovim buradima daju mu poseban ukus.

SAM Godišnja nagrada je prestižno priznanje koje se dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

 

 

Sponzori